چگونه شوهرمان را مجذوب کنیم؟
همه ی خانمها دوست دارند که بدانند چگونه میتوانند همسرشان را تحت تاثیر قرار دهند، محبت او را جلب کنند اما گاهی اوقات هر چه تلاش میکنند نتیجه نمی گیرند یا بر عکس رابطه شان را خرابتر میکنند.
گاهی یک خانم با آن که با زحماتها و گذشت و ایثارهای فراوان در زندگی مشترک داشته اما، نه آن که همسرش به او نزدیک نشده بلکه نسبت به او سردتر شده است. در این حالت ضمن گیج شدن، از او ناامید شده و از همسرش طلاق عاطفی میگیرد! چرا این گونه شده است؟ چرا قلب همسرش را جذب نکرده، بلکه از دست داده است؟
پاسخ این پرسشها یک کلمه است؛ به همسرش “احترام” نگذاشته است. احترام گذاشتن قواعدی دارد که در این نوشتار به آن اشاره خواهیم کرد.
پذیرش بدون شرط شوهر
یک مرد نیاز دارد همان گونه که هست پذیرفته شود، دقیقاً همان طوری که هست. این نوع پذیرش کامل،او را متقاعد میکند که شما براستی اورا دوست دارید (زن کامل، ص ۵۰).
اگر میخواهید که ازدواج شما با کامیابی همراه باشد، شما باید تصمیم بگیرید که شوهرتان را همان گونه که هست بپذیرید و بدانید که ارتباط بین شما بدون پذیرش، بهبود نخواهد یافت. حق انتخاب و تصمیمگیری با شماست، شما میتوانید انتخاب کنید که با خشم و عصابنیت زندگی کنید و یا این که شوهرتان را بدان گونه هست، پذیرا شوید(زن کامل،ص ۵۵).
پذیرش با تحمل همسر، فرق دارد، بردباری و تحمل به معنای پذیرش نیست، تحمل شما فقط شوهرتان را وادار میکند که احساس نقص و ناشایستگی بکند. او می تواند احساس کند که مورد قبول همسرش قرار نگرفته و قادر نیست که شما را کاملاً دوست بدارد.
پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) میفرمایند: هیچ مردى بعد از اسلام، نفعى بالاتر از همسر مسلمان عایدش نشد که چون به او بنگرد، مسرور گردد، و چون به او فرمانى دهد، اطاعت نماید و در نبود شوهر، مال او و ناموس خود را حفظ نماید. ( من لایحضره الفقیه ج: ۳ ص: ۳۹۰)
خط قرمزها در گفتار
اولین نکتهای که در گفتار تأثیر فراوانی در روان شوهرتان دارد و موجب افزایش علاقه شوهرتان به شما خواهد شد، «تحسین کردن شوهر» است، این تحسین، مهمترین نیاز روحی یک مرد است.
واژه «احترام» بنا بر تعریف فرهنگ لغت، به معنای حرمت، تکریم، ارج نهادن، ستایش و تمجید است. به عنوان یک زن، شما آرزو دارید که مورد عشق و علاقه همسرتان باشید، درست میگویم؟ اما شوهر شما هم به عنوان یک مرد، آرزو دارد که شما وی را تحسین کنید زیرا نخستین، نیاز اوست(زن کامل،ص ۶۱). هر زنی میتواند نکات مثبت همسرش را بیابد، آن را تمجید کند، نقاط ضعف او را از زاویه مثبت به آن نگاه کند و شوهرش را تمجید نماید.
زن میتواند با جملات تمجیدآور که در نهایت لطف ومحبت تنظیم شده باشد، شخصیت و احساس شوهرش را کاملاً عوض کند و واقعاً از او مردی بالیاقت و با کفایت بسازد.
احترام در رفتار
یکی از نمادهای احترام و توجه رفتاری، استقبال،بدرقه از شوهر است و نشانه ی دیگر عذر خواهی کردن و قبول عذر است هنگامی که مشکلی بین آنها ایجاد میشود.
رفع عیب و اشتباهات
بزرگی میگوید: با دیگران طوری رفتار کنید که انگار در همان حدی که باید باشند، هستند. به آنها کمک کنید تا به آنچه میتوانند و لیاقتش را دارند تبدیل شوند (اسماعیل بیگی،ص،۲۸۲).
خانم مارگارت کالکین چه زیبا این حقیقت را بیان کرده است:
زن میتواند با جملات تمجیدآور که در نهایت لطف ومحبت تنظیم شده باشد، شخصیت و احساس شوهرش را کاملاً عوض کند و واقعاً از او مردی با لیاقت و با کفایت بسازد (کارنگی،ص۵۹).
بسیاری از زنان مشتاقند که همسران خود را تغییر دهند و آنها را جذب کنند، ولی عموماً به گونهای رفتار میکنند که نتیجه معکوس میدهد، و گاهی منجر به جدایی و طلاق میشود ؛ علت عمده آن، این است که آنها روشی درست اعمال نمی کنند، بلکه از روشهای نق زدن و ایراد گرفتن و دستور دادن و… که تمامی این روشها موجب دوری از همسرانشان میشود؛ پس چه باید کرد؟
لطفاً برای سه ماه با شوهر خود رفتارهای زیر را انجام دهید و آن گاه نتیجه آن را به تبیان گزارش دهید، و اگر مثبت و سازنده بود (که حتماً خواهد بود) به دیگران هم سفارش کنید که تجربه شما را عمل کنند تا انشا الله شاهد زندگانی شاد و خرم خود و دیگران باشیم:
* شوهرخود را هر آن گونه که هست، بپذیرید.
* از او به هیچ عنوان ایراد نگیرید(حتی زمانی که کارش ایراد دارد ).
* با جملات و کلماتی محبت آمیز او را تشویق کنید.
* همواره او را تأیید کنید به گونهای که او تصور کنند بهترین شوهر دنیا است!
* قبل از آمدن از سر کار آماده استقبال از او باشید و با روی باز و خندان به اسقبالش بروید و با جملات عاطفی ورود اورا به خانه خوش آمد بگویید.
* موقع سر کار رفتن با کلماتی مثبت و عاطفی اورا بدرقه کنید. (در صورت امکان با آغوشی گرم او را بدرقه نمایید )
* پیش دیگران از او تعریف کنید و شایستگیهای او را به رخ دیگران بکشید.
* در کارهای اداری و یا بازار، او را تشویق کنید و در مشکلات او را روحیه بدهید.
* از همه مهمتر، همیشه تصمیمگیری نهایی را به او واگذار کنید و اگر نظری دارید به صورت پیشنهاد مطرح نمایید ولی بگذارید او تصمیم بگیرد و اگر غیر از نظر شما تصمیم گرفت، تسلیم نظر او باشید.
این جمله را در ذهن خود تابلو کنید: شوهرم، مدیر و رئیس و مورد تکریم و احترام همه اعضای خانه است.
منبع: تبیان