مسیحیت مبتنی بر خلسه ها و مکاشفات پولس
پولس مؤسس عرفان مسیحی است که بارساله های پولس، قدیمی ترین بخش عهد جدید آغاز می شود و اولین شاهد کتبی که از عیسی مسیح (علیه السلام) موجود می باشد، شاهد عرفانی است که در باره تجربه پرشور و تحول آفرین حضور مستمر عیسی مسیح است که کسی که هرگز حضور جسمانی او را ندیده بود از آن بهره مند گشت.[۱] اصلاً ایمان پولس مبتنی برمکاشفه عرفانی است[۲] و لذا دانشمندان مسیحی حادثهی ایمان آوردن پو لس را تجربه دینی سرنوشت ساز دانسته(کلام مسیحی، ص۵۴) و عرفان را از ارکان اساسی تعالیم پولس میدانند.[۳]
پولس خود در باب دوازدهم رساله دوم قرنتیان از فراوانی الهامات و وفور مکاشفات و خلسهها سخن گفته و ادعا نموده که از رؤیاها و مکاشفات خداوند بهره مند بوده است.[۴] بنابراین مسیحیت به تمام معنا مبتنی بر مکاشفات و خلسه های پولس می باشد و از تعالیم لفظی حضرت مسیح(علیه السلام) کمترین بهره ای ندارد. اگر پولس نبود به ظن قوی نوشته هایی در قالب انجیلها و رساله های موجود[۵] و نیز کلیسای کاتولیک و مسیحیت یونانی مآب وجود نمی داشت[۶] و این پولس است که مناصب سه گانه اسقف، پرسبیتر(کشیش) و شماس را در کلیسا تاسیس کرد[۷] و بدون پولس تغییری به دست کنستانتین صورت نمیگرفت و تغییرات بعدی الاهیات مسیحی که با نام اگوستین، لوتر و بارت همراه بود قابل تصور نبود[۸].
سوال ما این است که بنابرای اعتراف خود مسیحیان آموزه های مسیحیت بر کشف و شهود و نیز خلسه های پولس استوار است. پس در این میان جایگاه حضرت مسیح در دین مسیحیت چیست؟
ثانیاً کشف و شهود و نیز خلسه های پولس با چه معیاری دارای اعتبار می گردد؟ آیا ممکن نیست که ادعای پولس بدون دلیل باشد؟
ثالثا دین را که نمی توان از کشف و شهود و خلسه های عرفانی به دست آورد زیرا کشف و شهود و خلسه های عرفانی با هیچ دلیلی قابل اثبات نیست. آیا بنابراین مسیحیت را می توان گفت یک دین اسمانی است؟
پی نوشتها
[۱] . اوِلین اندرهیل، عارفان مسیحی، ص۳۹ ترجمه: احمد رضا مویدی و حمید محمودیان.
[۲] . جهان مذهبی، ص۷۰۲.
[۳] . تاریخ جامع ادیان، ص۶۱۸.
[۴] . عارفان مسیحی، ص۵۳ و ص۵۶.
[۵] . موریس بوکای، مقایسه میان تورات، انجیل، قرآن و علم، ص۷۸ ، ترجمه: ذبیح الله دبیر.
[۶] . متفکران بزرگ مسیحی، ص۲۳.
[۷] . رابرت ای. وان ووریت، مسیحیت از لابلای متون، ص۷۳، ترجمه: جواد باغبانی و عباس رسول زاده.
[۸] . متفکران بزرگ مسیحی، ص۲۳.
نویسنده: حمیدالله رفیعی