
لالی انتخابی(سکوت پیشگی) چیست؟!
اختلال لالی انتخابی، برای اولین بار حدود یکصد سال پیش مطرح گردید و آفازیا اختیاری نامیده شد...
حتما دیدهاید کودکان شیطانی را که در خانه، از دیوار راست بالا میروند و آن قدر پرحرفاند که پدر و مادر در کنترل آنها عاجزند اما زمانی که از خانه بیرون میروند در مدرسه یا بین همسالانشان، اصلا صحبت نمیکن…

شش مهارتی که شما را به یک سخنران حرفهای تبدیل میکند
برای برخی افراد، ارتباط برقرار کردن با دیگران و همچنین صحبت کردن در جمع بسیار دشوار است؛ این که در مورد علاقهمندیهایشان حرف بزنند، اظهار نظر کنند و به دیگران نزدیک شوند مانند جابجا کردن یک کوه است. آنها اغلب برای نزدیک شدن به دیگران، احساس خجالت میکنند و برای حرف زدن در یک جمعیت، احساس ترس دارند ا…
الگوی پیش بینی هراس اجتماعی در دانشجویان بر پایه مؤلفه های شناختی - رفتاری
جهت مطالعه این مقاله، به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.

کودکان خجالتى
خجالتیهاى بالفطره
به عقیده کارشناسان، اکثر کودکان کمرو، ذاتا خجالتى به دنیا میآیند. به نظر میرسد آسیب پذیرى آنها در برابر افراد و موقعیتهای جدید ارثى است و علایم آن در ظاهرشان همان گونه که از روش های روان شناسى مشخص میشود، نمایان است. تحقیقات اخیر نشان میدهد که قسمت خاکسترى مغز افراد خجالتى فوق ال…

نترسید، در جمع صحبت کنید
سارا وارد خانه که شد، بدون این که با کسی حرفی بزند، به اتاقش رفت و شروع کرد به گریه کردن. بدشانسیها دوباره شروع شده بود. یک ماه مانده به امتحانات، استاد یکی از دروس، سر کلاس گفته بود که ارائه کنفرانس اجباری است و این یعنی سارا باید درسش را حذف کند. سارا ۲۴ ساله و دانشجویی نمونه است و نمرههای بسیار ب…

فوبی یا ترس اجتماعی چیست؟
در مورد فوبی اجتماعی یا ترس اجتماعی نیز میتوان گفت این نوع فوبی، اساسا ترس از مورد نظاره دیگران واقع شدن است. این نوع ترس ممکن است تا حدودی ذاتی بوده باشد، اما اغلب، نگاه خیره چه واقعی و چه با تصور فرد (خیالی) در موقعیتهای خاص، ناراحتی فوقالعاده در شخص ایجاد میکند.
فوبی، ترس مفرط و غیرمنطقی از ی…

تربیت فرزند در اسلام
عنوان: تربیت فرزند در اسلام
مولف: عبدالله ناصح علوان
مترجم/ محقق: ملیحه وفایی
ناشر: انتشارات مبین اندیشه
سال نشر: ۱۳۹۳
نوبت نشر: اول
محل نشر: قم
کتاب تربیت فرزند در اسلام، از «مقدمه و هفت فصل: تربیت ایمانی، تربیت اخلاقی، تربیت جسمی، تربیت عقلی، تربیت روح و روان، تربیت اجتماعی و تربیت جنسی» تدوین یافته ا…

روانشناسی کمرویی
عنوان: روان شناسی کمرویی
مولف: غلامعلی افروز
مترجم/ محقق:****
ناشر: انتشارات دفتر نشر فرهنگ اسلامی
سال نشر: ۱۳۷۹
نوبت نشر: چهارم
محل نشر: تهران
در پیش گفتار این کتاب آمده است: کمرویی یک ناتوانی و معلولیت فراگیر اجتماعی است. در بسیاری از مواقع، کمرویی، اصلیترین مانع شکوفایی قابلیتها، خلاقیتها و ا…

کودکان در بازیهاى گروهى
کارشناسان میگویند: شرکت کودکان در بازیهای گروهی، به افزایش اعتماد به نفس، تقویت روحیه همکاری و سلامت عمومی آنها منجر میشود اما بعضی کودکان، به ورزش و تحرک جسمی علاقه کمی دارند. بهترین راه حل برای این مسئله، این است که والدین، علت علاقهمند نبودن کودک خود را دریابند. باید در مرحله اول مستقیما با …

روانشناس کودک خود باشید
نگاهى به شایعترین مشکلات رفتارى کودکان: مدرسهگریزی، کمرویی، زودرنجى و دروغگویى
مادر مهدیس، از دروغ گفتنهاى زیاد دخترش، کلافه شده و در دور هم نشینیهاى دوستانهاى که با دیگر مادران دارد، از این مساله، به عنوان مشکل رفتارى کودکش یاد مى کند. از طرف دیگر، مادر امیر از زودرنجى فرزندش شکایت دارد. مادر فرزاد ه…

زن و شوهرهای قهر قهرو!
فقط یک مشاجره کوچک کافی بود تا نسترن با شوهرش قهر کند و تا دو-سه ماه با او حرف نزند، همه ارتباط کلامی آنها به یک سلام و خداحافظ خلاصه میشد و آنها نه مثل همسر، بلکه مانند همخانهای که هیچ نقطه اشتراکی ندارند، با هم زندگی میکردند.
نکته جالب این است که نسترن میگوید واقعا دوست ندارم برای مدت طولانی با …

کمرویى
راههاى غلبه بر کمرویى و تقویت اعتماد به نفس
کمرویى، یک امرى است که آموخته مىشود و جنبه اکتسابى دارد (نه جنبه ارثى)؛ پس ما مىتوانیم آن را با تمرین برطرف سازیم. آنچه مهم است این که باور داشته باشیم که ما چنین قدرتى را داریم و مىتوانیم از لباس کمرویى بیرون آئیم. دیگر این که کمرویى یک فرایندى است که…