غایت شناسى تربیت علوى
جمیله علمالهُدى
ترس از تسلیم
یکى از مهم ترین پیامدهاى توسعه علم در دوران جدید، کشف توانمندى هاى انسان و اعتماد به آنهاست. در نتیجه تلاش گرایش هاى اومانیستى از ابتداى مدرنیته، دامنه اعتماد به انسان با سرعت گسترش یافته است. به موازات توسعه، اعتماد به توانمندى هاى بشرى، تمایل به آزادى نیز افزایش یافته است. …

حیات پست مدرن، تجربه سوژگی و سبک زندگی
اگر عصر کلاسیک، عصر ایمان و حکمت بود و عصر مدرن، عصر عقلانیت و علم، عصر پسامدرن عصر بیثباتی و شک و نسبیت است. مشخصهی عمدهی دوران کلاسیک و دوران مدرن، باور به کلیتی پیونددهنده بود. این کلیت یا در ساحت امور ماوراءالطبیعه صورت میبست یا در قالب باور تام و تمام به عقل و روند پیشرفت شاکله داشت. در عصر …

جهل گرایی پولس و نسبت دادن جهل به خدا
پولس مؤسس مسیحیت موجود ضمن اینکه جسم را مصداق گناه میداند میگوید: «خدا پسر خود را در شبیه جسم گناه و برای گناه فرستاده و بر گناه در جسم فتوا داد[۱] و سرّ دینداری عظیم است که خدا در جسم ظاهر شد و در روح تصدیق کرده شد[۲] و خدا به وساطت انبیاء دربارۀ پسر خود وعده داده بود که به حسب جسم از نسل داود متو…

روش مطالعه و پژوهش(۱)
مقدمه
خیلىها در مواجهه با یک نویسنده، مدّرس و خطیب، مىپرسند: شما چگونه به این توفیق، دست یافتید و چگونه در نویسندگى، کلاسدارى و سخنورى، به مهارتهایى رسیدید؟ بسیارى نیز به کارهاى پژوهشى و مطالعاتى علاقه دارند، امّا نمىدانند چگونه عمل کنند تا فرصتها و نیروهایشان هدر نرود و براى گمشده خود، به چه کتابهای…