
تقابل شُور و شُعور در عزادارى نوین
اشاره:
برپا داشتن مراسمى به یاد سید الشهدا«ع»در ایام مختلف،بویژه دهۀ محرّم و روز عاشورا.این عمل،که زنده نگهداشتن هدف حسینى و فرهنگ عاشوراست،مورد تشویق بسیار اولیاء دین است و خود معصومین،در راه اقامۀ عزاى حسینى،مىکوشیدند. زیرا عزادارى،بصورت گریه،برپایى مجالس ذکر،سرودن مرثیه،گریاندن،نوحهخوانى و... …

دو شعر از صائب تبریزی برای امام حسین (علیه السلام).
شهرستان ادب: صائب تبریزی از شعرای بزرگ فارسی است که در سبک هندی نامدار است و از وی بهخصوص غزلیات زیبایی برجای مانده. او شاعری است با مذهب شیعی جعفری که در کنار سایر آثارش، شعرهای زیبای آیینی نیز میدرخشند. به مناسبت ایام عزای حسینی، به خوانش دو قصیدۀ عاشورایی از صائب تبریزی میپردازیم. قصیدۀ دوم از شعرهای م…

خیر و شر در احادیث معصومین علیهم السلام
اشاره
خیر و شر از مقولاتی است که در افعال و کردار انسان قابل توجه است. همچنین در حوادثی که به وجود می آیند، نیز مسئله خیر و شر در متون اسلامی و به خصوص در مسائل کلامی قابل بحث است. برخی از فرقه های اسلامی بر این باور هستاند که تمام کارهی خیر و شر از سوی خداوند است. به هر حال در این مقاله احادیثی جمع آو…

ایمان در احادیث اهل بیت (علیهم السلام)
اشاره
ایمان یک امر قلبی است که با زور و اکراه قابل تحقق نیست. ایمان در هر دین و مذهبی قابل توجه بوده و پیروان هر دینی به دین خودایمان آورده و به این سان خود را از پیروان ادیان دیگر ممتاز می داند. در دین اسلام نیز مسئله ایمان در رأس مقولات دینی قرار دارد و ایمان به خدا، عالم، غیب، پیامبران و سایر ضرور…