
بررسی جایگاه علمی و تلاش های فرهنگی امام باقر(علیه السلام).
اشاره:
امام باقر (علیه السلام) در دوره ای امامت خویش را آغاز کرد که جامعه اسلامی در وضع فرهنگی نابه سامانی به سر می برد، بسیاری از دانشمندان از صحنه سیاسی دور شده بودند و حرکت گسترده ای در زمینه های مختلف علمی آغاز شده بود. این رویکرد گسترده به مسایل فقهی و بحث تبادل نظرهای علمی در این برهه و پیدای…

حفظ نوجوانان از آسیبهاى اجتماعى
به رغم بهبود وضع زندگى و معیشت مردم، جرایم ارتکابى توسط دختران و پسران در سرتاسر جهان رو به گسترش است. در یک نگاه واقع بینانه و اصولى مى توان ازدیاد جرایم را محصول سستى در اعتقادات مذهبى دانست؛ چرا که در دنیاى شتابان و ماشینى امروزى نیز ثابت شده که ایمان و اعتقاد موجب رشد؛ و تعالى و انکار و مجادله و ضعف …

تعلیم و تربیت از خانواده تا مدرسه
عنوان: تعلیم و تربیت از خانواده تا مدرسه
مولف: عزیز مدنی
مترجم/ محقق:****
ناشر: انتشارات امان سخن
سال نشر: ۱۳۹۳
نوبت نشر: اول
محل نشر: تهران
این کتاب که حاصل مطالعات تطبیقی از چندین منبع معتبر روانشناسی، توأم با تجربه تدریس در آموزش و پرورش در مقاطع مختلف تحصیلی میباشد، با روشی بسیار ساده و قابل فه…

خانواده و مسائل مدرسهای کودکان
عنوان: خانواده و مسائل مدرسهای کودکان
مولف: علی قائمی
مترجم/ محقق:****
ناشر: انتشارات انجمن اولیان و مربیان
سال نشر: ۱۳۸۷
نوبت نشر: پنجم
محل نشر: تهران
مسأله تربیت مسأله حیات و ممات ملتهاست. بنای آن در خانواده آغاز میشود و در جامعه و مدرسه تکمیل میگردد. پدری، مادری و معلمی یک مسئولیتپذیری است، آنک…

مدرسه فیضیه (قم)
مدرسه فِیضیّه، از مدارس مشهور حوزه علمیه در شهر قم که در کنار حرم حضرت معصومه (س) قرار دارد. قبل از توسعه حوزه علمیه قم و در سالهای دهه ۱۳۲۰ تا ۱۳۶۰ شمسی این مدرسه کانون اجتماع طلاب و استادان حوزه قم به شمار میآمد. عالمان و مجتهدان بسیاری ساکن این مدرسه بوده و در آن تحصیل و یا تدریس داشتند.این مدرسه …

اصول آموزش نماز به کودکان و نوجوانان(۴)
۷ـ اصل هماهنگى خانه، مدرسه و جامعه(مسجد، رسانهها و...) در آموزش مسائل دینی
یکى از عوامل مؤثر در تکوین شخصیت علمى، معنوى و جسمى کودک و نوجوان، ایجاد هماهنگى و همکارى مثبت و سازنده بین خانه، مدرسه و جامعه(مسجد، رسانهها و...)
براى رسیدن به اهداف تربیت دینى و ترویج فرهنگ نماز، همکارى همه ارگانها و نهادها…

مهمترین آموزشهای قبل از مدرسه
در این مطلب چند نمونه از مهمترین اصولی که شما باید به عنوان پدر یا مادر تا پیش از ورود فرزندتان به مدرسه به او بیاموزید ذکر شده است. با آموختن چنین مسائلی به او کمک می کنید هنگام ورود به اجتماع و در ارتباط با دیگران از ارتباطاتش لذت بیشتری ببرد.
بسیاری از والدین گمان می کنند نیازی نیست به کودکان در سنین …

نقش الگوها در جذب نوجوانان به نماز
میترا عزیزیان پور
در بررسى راههای جذب دانشآموزان به نماز، اولین مساله اى که به آن بر می خوریم، زندگى اجتماعى دانشآموز در محیط خانواده، مدرسه، جامعه و همسالان و زندگى سیاسى او (درک مفاهیمی همچون مدیریت، حکومت و سیاستهای اجتماعی) می باشد. در این فرآیند، دانشآموزان در تعامل مستقیم با اطرافیان، خا…

قُلدرى کردن کودکان در مدرسه
اگر از بالغین در مورد مشکلات مدارس سؤال شود، ندرتاً ممکن است به قلدرى به عنوان یک مشکل اشاره نمایند، حال آن که قلدرى میتواند از مشکلات جدى در مدارس باشد.
قلدرى سوء استفاده از قدرت است. پدیدهاى است تکرارى که در آن قویترها بر ضعیفترها غلبه میکنند. قلدرى میتواند به سه نوع کلامى، جسمى یا روانى صورت گیرد. قلد…

علل ترس از مدرسه
مقدمه
با شروع فصل بازگشایى مدارس، بسیارى از مادرانى که فرزندانشان براى اولین بار به مدرسه مىروند، با مساله وجود ترس از مدرسه در کودکانشان مواجه هستند. اگر چه ترس از مدرسه ممکن است در کودکان دورههاى مختلف تحصیلى وجود داشته باشد، ولى کودکان کلاس اول نوع ترسشان با کودکان دورههاى دیگر متفاوت است. ب…