
ورود عمر سعد به کربلا
اشاره:
عمر بن سعد بن ابیوقّاص معروف به عمر سعد و ابن سعد (کشته شده در ۶۵ یا ۶۶ یا ۶۷ق)، فرمانده سپاه عبیدالله بن زیاد در واقعه کربلا بوده است. گفتهاند قرار بود راهی ری شود و حکومت آنجا را در دست گیرد ولی ابن زیاد، اعطای حکومت ری به او را مشروط به رویارویی با امام حسین(ع) کرد. عمر بن سعد با لشکر چها…

امام حسین(ع) و پیشگویى در دوران کودکى
یکى از اصحاب پیامبر گرامى اسلام صلّى اللّه علیه و آله ، به نام حذیفه یمانى حکایت کند:
روزى حسین علیه السّلام در حالى که کودکى بیش نبود، اظهار داشت : به خداوند قسم ! ستمگران بنى امیّه بر قتل من ، گرد هم خواهند آمد و عمر سعد پیش قدم و سرلشگر آن ها خواهد بود.
پس به او گفتم : آیا رسول اللّه صلّى اللّه علیه و…
سرخ شدن آسمان در روز عاشورا
آیا درست است که میگویند در روز عاشورا آسمان کربلا سرخ رنگ میشود و از چاههای کربلا خون میجوشد یا خیر؟
پاسخ :
وجود امام در روی زمین مایه آرامش تمام موجودات است چون خداوند متعال انبیای الهی را به عنوان خلیفه خویش در روی زمین قرار داده است، و زمین هرگز خالی از حجت الهی نبوده است چنانکه در روایات معت…

امام حسین (علیه السلام)،الگوی زندگی (3)
عالم همه قطره اند و دریاست حسین
مردم همه بنده اند و مولاست حسین
از بس که کرم دارد و آقاست حسین
ترسم که شفاعت کند از قاتل خویش
در دو بخش از «امام حسین علیه السلام الگوی زندگی» برخی اوصاف امام حسین علیه السلام تحت عناوین: 1. خدامحوری و اخلاص؛ 2. صبر و بردباری؛ 3. خدمت گزاری؛ …

امام حسین علیه السلام ؛الگوی زندگی (2)
4 . شجاعت
خداوند متعال در توصیف ویژگیهای مردان الهی و مبلغان راه حقیقت، شجاعت و شهامت را یکی از بارزترین صفات و خصلتهای آنان می شمارد و می فرماید: «الذین یبلغون رسالات الله ویخشونه ولا یخشون احدا الا الله وکفی بالله حسیبا» ؛ (1) «کسانی که رسالتهای الهی را ابلاغ می کنند و تنها از خدا می ترسند و از…

نخستین خطبه امام حسین(علیه السلام) در روز عاشورا
امام حسین(علیه السلام) پس از تنظیم صفوف لشكر خود، سوار بر اسب شد و مقدارى راه از خیمه ها فاصله گرفت، آنگاه در مقابل لشكر عمر با صداى بلند و رسا به آنان چنین فرمود:
ایها الناس! حرف مرا بشنوید، و در جنگ و خونریزى عجله مكنید تا من وظیفه خود را كه موعظه و نصیحت شما است انجام دهم، و تا علت آمدنم را به ا…

حكومت و سياست در سيره امام حسين (عليه السلام)
نقطه بارز در زندگى حضرت امام حسين (علیه السلام) آفرينش حادثه ى كربلا است . اين حادثه بدون شك يكى از عوامل تعيين كننده و مهمترين عامل تشكيل شيعه در تاريخ است . مبانى فكرى شيعه بويژه اساسى ترين آن كه مسئله ى امامت است، پس از حادثه ى كربلا بيشتر جان گرفت، و خط سير فكرى و سياسى اميرالمؤمنين (علیه السلام…