احمد حجّتى (ره)
اشاره:
در خانه حاج میرزا محمد حجتى که افراد آن با رزق حلال روزگار مى گذرانیدند و تربیت هاى مذهبى و صفاى معنوى آن را نورانى ساخته بود، مادرى مهربان و مؤمن که عاطفه و پارسایى را با هم جمع کرده بود و در گرداب رنج و سختى فرزندانى را پرورش داده بود، با زمزمه هاى آسمانى دعاى خود که بعد از نماز فضاى خا…

ابو محمد، حسن بن ابى الحسن دیلمى(ره)
اشاره:
تاریخ ولادت ابو محمد، حسن بن ابى الحسن دیلمى دقیقا مشخص نشده، اما به طور حتم، از علماى قرن هشتم هجرى است . بعضى نام او را چنین گفته اند: حسن بن ابى الحسن بن محمد دیلمى، که محمد نام جد آن بزرگوار است. بعضى دیگر گفته اند: حسن بن ابى الحسن، محمد دیلمى که محمد را نام پدر اودانسته اند و کنی…

فرق بین صوفی ، عارف ، زاهد و درویش
برای روشن شدن این که آیا فرقی میان صوفی، عارف، زاهد و درویش هست یا نه؟ و اگر هست، چیست؟ ابتدا باید معنای لغوی و اصطلاحی هر یک از این کلمات بیان شود، که به ترتیب به هر کدام پرداخته میشود:
صوفی: واژه صوفی عربی است و به معنای پیرو طریقه تصوف و پشمینه پوش است.(۱) درباره پیدایش کلمه صوفی و علت نامگذاری صو…
شیخ بهائی
محمد بن عزّالدین حسین (۹۵۳ق ـ۱۰۳۱/۱۰۳۰ق) متخلص به بهائی و معروف به شیخ بهائی و بهاءالدین عاملی، فقیه، محدث، حکیم و ریاضیدان شیعه. شیخ بهائی بیش از ۱۰۰ کتاب در زمینههای مختلف تالیف کرده است. جامع عباسی و اربعین شیخ بهایی از جمله آثار اوست. آثاری نیز در معماری بر جای گذاشته که منارجنبان اصفهان، تقسیم زا…

علمای راستین و عرفان شیعی
آیت الله قاضی
مهمترین مسئله در این باب، این است كه ما در بین سلسله علمی فقهی و حِكمی خودمان در حوزههای علمیه - در این صراط مستقیم - یك گذرگاه و جریان خاصالخاص داریم كه میتواند برای همه الگو باشد، هم برای علما الگو باشد - علمای بزرگ و كوچك - هم برای آحاد مردم و هم برای جوانها
عرفان دراصطلاح یع…