
توضیحی درباره زیارت
اشاره:
زیارت عملی عبادی به معنای حضور در پیشگاه پیشوایان دینی یا نزد قبور آنان یا دیدار از مکانی مقدس یا محترم برای اظهار ارادت و احترام و کسب فیض معنوی است. زیارت از اعمال پسندیده اسلام بوده و در طول تاریخ، مسلمانان به آن عنایت و اهتمام داشتهاند. این عمل عبادی، نزد شیعیان جایگاهی ویژه و اثرات معنوی و ثواب…

زیارت قبور از نگاه مذاهب اسلامی
اشاره:
یکی از مسائل مورد مناقشه بین مذاهب اسلامی و جریان وهابیت، موضوع زیارت قبور انبیا، اولیا و مومنین است که وهابیها آن را حرام و غیر جایز می پندارند. در حالی که در منابع روایی متعدد از رسول گرامی اسلام(صلیالله علیه و اله) نقل شده است که فرمودند: «مَن زارَ قَبرِی وَجَبَت لَهُ شَفاعَتِی»[۱]. در ا…

ادعای اجماع وهابیت بر حرمت سفر به سوی زیارت
وهابیها بر حرمت سفر ادعا کرده اند که مسلمانان بر این امر اتفاق دارند. آنان میگویند که سخن علماء نیز ظهور بیشتر بر این دارد که هیچ کسی نباید برای زیارت قبری از قبور سفر کند.[۱] وهابیها به این باوراند که هیچ یکی از ائمه مذاهب اربعه در این حکم اختلاف ندارد. و صحابه نیز از حدیث «لاتشدالرحال» منع سفر را …

زیارت قبور از دیدگاه وهابیت
مؤسسین وهابیت بر طبق آنچه که اظهار کرده اند، اصل زیارت قبور را جایز می دانند. ابن تیمیه میگوید زیارت قبور با زیارت شرعی برای کسی که با این زیارت به آن نزدیک میشود مانعی ندارد.[۱] محمد بن عبدالوهاب میگوید کسی که به مدینه سفر میکند قصد سفر باید برای مسجد النبی باشد و بعد از رسیدن به مسجد، مردان میتوانن…

زیارت قبور از نگاه مذاهب اسلامی
چکیده
یکی از مسائل مورد مناقشه بین مذاهب اسلامی و جریان وهابیت، موضوع زیارت قبور انبیا، اولیا و مومنین است که وهابیها آن را حرام و غیر جایز میپندارند که در برابر آنها، پیروان مذاهب اسلامی با تکیه بر منابع یقینی یعنی قرآن و سنت نه تنها این عمل را حرام نمیدانند، بلکه آن را امری مشروع قلمداد میکنند که در…

تفاوت تکفیر در وهابیت و اندیشه سید قطب
گروه منسوب به سید قطب و فرقه وهابیت هردو تکفیری هستند؛ لکن در معیار و سبب تکفیر بین این دو گروه تفاوت وجود دارد که به آن پرداخته می شود:
وهابیت مسلمانان را بر اساس عقیده آنان به زیارت قبور، شفاعت، توسل و تبرک تکفیر می کند. یعنی هرکسی به این امور اعتقاد داشته باشد از اسلام خارج است.
به گفته نویسند…

عقاید محمد بن عبدالوهاب
محمد بن عبدالوهاب بن سلیمان تمیمی به قولی در سال (۱۱۱۱ ق) و بنابر قول دیگر در سال (۱۱۱۵ ق) و (۱۷۰۳ یا ۱۷۰۴ م) در شهر عیینه از شهرهای نجد متولد گردید.[۱] او تحصیلات ابتدائی خود را از پدرش فراگرفت و در شهرهای دیگری به تحصیلات خود ادامه داد او در همان اوایل نظرات و عقایدی را درباره دین اسلام مطرح میکرد که …