
الگوهاى دوران نوجوانى
سلامت روانى و جسمانى نوجوان در سایه توجه به نیازهای همه جانبه او تأمین مى شود که به تأمین نیازهاى همه جانبه اعضاى خود مى اندیشد، «رشد همه جانبه» آنان را موجب می شود و پدر و مادر موظف هستند همان قدر که به نیازهاى جسمانی فرزندشان اهمیت مى دهند، به نیازهاى روانى آنها نیز توجه کنند. عدم توجه به نیازهاى روانى…

نگاهى به تحولات دوران نوجوانى
"جسمی، جنسی، شناختى و اخلاقی"
مقدّمه
دوران نوجوانی، هم از نظر نوجوانان و هم از نظر والدین دشوارتر از دوران کودکى قلمداد شده است. ۳۰۰ سال پیش از تولّد مسیح(علیه السلام)، ارسطو چنین اظهار داشت: نوجوانان پرشور و آتشى مزاجند و آماده اند که خود را به دست غرایز بسپارند.
در اوایل قرن حاضر ج. استانلى هال، مؤ…

خطوط اساسى تربیت دوران نوجوانى
دشوارترین دوران حیات انسان از جهت تربیتى، دوران نوجوانى است. این دوره که حدود سنى ۱۸ـ۱۲ سال را در برمیگیرد منطبق بر دوره راهنمایى و دبیرستان است بیشترین مشکلات تربیتى در این دوره پیش میآید و اغلب در همین دوره است که فرزندان یا از دست میروند یا در مسیر سعادت گام مینهند.
یک اشاره و صد کنایه «از دخالت …

دختران و بحران نوجوانى
در دوران نوجوانى، ذهن انسان همانند سیستم بدن دستخوش تغییرات سریع مى شود.
پدر و مادرها نه تنها ناگزیر از انطباق با شرایط جسمانى تازه نوجوانانشان هستند بلکه در عین حال لازم است از تغییرات روانى دنیاى نوجوانان نیز آگاه باشند. روانشناسان اغلب قدرت اندیشیدن انتزاعى را امتیازى براى نوجوانان مى پنداشتند؛ ی…

ویژگىهاى دوران نوجوانى و جوانى
از آن جا که تربیت نوجوانان و جوانان، از اهمیت بسیار زیادى برخوردار است، براى آن که بتوانیم بهتر به این امر خطیر بپردازیم باید در ابتدا به خصوصیات این دوران واقف گردیم. بعضى از خصوصیات این دوران عبارتند از: خصوصیات عاطفى و خصوصیات اجتماعى که در ادامه به طور تفصیلى به بررسى هر یک مى پردازیم.
خصوصیات …

مرداب اعتیاد
منیره زارعان
دوران نوجوانى و جوانى، سالهاى شور و نشاط و تحرک است؛ آنجا که جریان زندگى به سراشیبى تند میرسد و امواج حیات به تلاطم و خروش میافتد. اگر این جریان تند و پرشتاب حیات، مسیرى صحیح و سنجیده نیابد به بیراهه رفته و راه گم میکند و چه بسا در فرجام، راه به سوى مردابى ببرد و همه شور جوانى را به د…

بهداشت روانى در دوران نوجوانى
نوجوانى یکى از مهم ترین و پر ارزش ترین دوران زندگى هر فرد محسوب مى شود . بر اساس تعریف سازمان جهانى ، دوره نوجوانى به گروه سنى ۱۰ تا ۱۹ سالگى اطلاق مى شود .
با توجه به این واقعیت که نوجوانان ، پدران و مادران فردا هستند ، پرداختن به مسایل بهداشتى آنها ( به خصوص بهداشت روان ) نه فقط براى خود آنها ب…

سن ازدواج دختران (۲)
زهرا آیت الهى
سن ازدواج در قانون
چند سالى است که قانون سن ازدواج دختران از ۹ سالگى به بعد، در مقاله ها و سخنرانیها مورد انتقاد قرار مى گیرد. گاه در این مطلب که دختر در نُه سالگى مکلف مى شود خدشه وارد مى شود و گاهى به مسأله سن قانونى ازدواج دختران در نُه سالگى. در این میان، نمى توان فشارهاى بین المل…

اصول اساسى در تربیت دینى
اساسا" تربیت و آموزش فرزندان تا شش سالگى، به عهده والدین است و از آن پس، اطفال، مراحل تربیت مدرسه اى را طى مى کنند و مربیان و آموزگاران و دبیران آشنا می شوند و محیط رسمى مدرسه، کنار محیط غیررسمى و عاطفى خانه قرار می گیرد. با توجه به این که محصلان ابتدایى تا پیش دانشگاهى کشور ما، تقربیا" یک چهارم جمعی…

ارتباط فرزندان با والدین
نکات کلیدى براى رابطه نوجوانان با والدین
۱- وقتى که والدینتان غیر منطقى هستند، با آنها بحث استدلالى نکنید، لبخنده زده و موافقت کنید. این کار باعث مىشود تا احساس خجالت و گناه کنند. هنگامى که آنها سرگرم صحبت با شما هستند، به کار دیگرى مشغول نشوید زیرا این کار آنها را عصبانى مىکند.
۲- هنگامى که…