
نگاهى به تحولات دوران نوجوانى
"جسمی، جنسی، شناختى و اخلاقی"
مقدّمه
دوران نوجوانی، هم از نظر نوجوانان و هم از نظر والدین دشوارتر از دوران کودکى قلمداد شده است. ۳۰۰ سال پیش از تولّد مسیح(علیه السلام)، ارسطو چنین اظهار داشت: نوجوانان پرشور و آتشى مزاجند و آماده اند که خود را به دست غرایز بسپارند.
در اوایل قرن حاضر ج. استانلى هال، مؤ…

جوانان و هویت دینى و انسانى
در این نوشتار به دنبال بررسى (هویت انسانى و مذهبى جوانان) هستیم و بر این باوریم که هویت مذهبى، بخشى از هویت انسانى و شخصیت فردى جوانان مى باشد و کسى که در هویت شخصى و انسانى خود دچار تردید و ابهام باشد در هویت مذهبى نیز به سرانجام روشنى دست نمى یابد. لذا باید به زیر ساختهاى شخصیت جوان و نیازهاى روحى و روان…

وقتى دوران کودکى تمام مىشود
نوجوانی به تعبیر روانشناسان، سن گذار از کودکی به جوانی محسوب میشود و دقیقا با همین تعریف، اهمیتش بیشتر میشود. در واقع نوجوان نه آنقدر کودک محسوب میشود که مثل کودکان او را تحت کنترل یا مراقبت قرار داد و نه آنقدر جوان که بشود به او اعتماد کرد و استقلال لازم را به او داد.
روانشناسان معتقد هستند نوجوانان ب…

نوجوان واعتراض
دوره نوجوانى را باید دوره ورود به تفکر انتزاعى دانست. نوجوانى، دوران گذر از کودکى به بزرگسالى است. اندیشمندان بر این باورند که نوجوانى، پدیده اى است مربوط به جامعه صنعتى زیرا در گذشته، نوجوانى به معنى کنونى خود، مطرح نبوده است و کودکان بعد از گذشت دوران کودکى، به انجام مسئولیتهاى بزرگسالان گمارده مى شدند…

جمع و جور کردن اسباببازىها بر عهده پدر و مادر یا کودکان؟
بعضى والدین از بى نظمى کودکشان گِله دارند و اظهار مى کنند که کودک پس از پایان بازى، اسباببازىهایش را به حال خود رها کرده، در جمع و جور و مرتب کردن آنها کمکى نمى کند.
کودکان از خردسالى باید یاد بگیرند اسباببازىها را خود جمع و مرتب کنند. این وضع، شروع مرحله آشناسازى کودکان با قواعد نظم و ترتیب، نگهدارى و مراقبت ا…

احساس حقارت
درباره منشأ و علل و عوامل احساس حقارت از امورى مى توان نام برد که اهم آنها به این قرارند:
۱ـ یأس: انسان تا زمانى که به چیزى امیدوار است به پیش مى رود ولى از موقعى که احساس نومیدى در پیروزى کند دچار احساس حقارت مى شود.
۲ـ عجز: چه بسیار از افراد که به خاطر عجز و ناتوانى انجام کارى دچار این احساس مى شون…