نوشتهها

تلگرام چه بلایی بر سر خانوادههای ایرانی آورده است؟
این روزها استفاده بیش از اندازه از موبایل و شبکههای اجتماعی، تبدیل به مشکلی بزرگ در روابط خانوادگی شده است...
چند سالی است که روابط چهره به چهره که موجب صفا و صمیمت بود به خاطر افراط در استفاده از اینترنت از بین رفته است؛ از همین روست که میگوییم شبکههای اجتماعی امروز نقش پررنگی در متزلزل شدن خانواده…

آسیبشناسی خانواده(۱) –
امروزه آسیبهای اجتماعی به عنوان یک تهدید جدّی سلامت روحی و روانی افراد جامعه به ویژه کودکان و نوجوانان و جوانان را با خطر مواجه ساخته است.مسائلی از قبیل اعتیاد، فرار از خانه، خشونت، انزوای اجتماعی، ناهنجاریهای رفتاری و ناامیدی، را از جمله نتایج آسیبها و مشکلات اجتماعی عصر حاضر میتوان شمرد.
با ب…

ویژگیهای خانوادۀ مستحکم ایرانی: مرور پژوهشهای انجامشده طی سالهای ۱۳۷۴ـ۱۳۸۹
جهت مطالعه این مقاله، به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.

تغییر الگو و عناصر فرهنگی از خانواده گسترده به خانواده هستهای
چکیده
یکی از واقعیتهای انکارناپذیر در زندگی شهری، دگرگونی در خانواده است. تحول در خانواده ایرانی، در ابعاد گوناگون روی داده است.
دامنه این تحول، از مرحله همسریابی و همسرگزینی و بعد از آن، تداوم زندگی خانوادگی، روابط بین اعضای خانواده، تغییر نگرشها، تغییر کارکرد اعضا و انگارههای روابط بین زن و مر…

تغییر سبک زندگی بعد از انقلاب
سبک زندگی، مفهوم رایجی است که این روزها مورد توجه رسانهها و مردم قرار گرفته است. شاید پیدایش و حذف برخی از موارد از زندگی روزمره افراد، سبب شده تا توجه خاصی نسبت به این موضوع وجود داشته باشد.
در این نوشتار با اشاره به این که سبک زندگی چیست، نگاهی کوتاه به نحوه تغییر سبک زندگی در جامعه ایران، در طول سه…

آسیبشناسی خانواده ایرانی
در این مقال برآنیم تا با نگاهی گذرا به مشکلات خانواده در ایران و نگرانیهایی که بیشتر از ناحیه سیاستها و برنامهها متوجه خانواده است، برخی نکات کلیدی و مهم قابل توجه را مد نظر قرار دهیم.[۱]
۱. افزایش سن ازدواج و تجرد زیستی
تغییر نگرشها در سالهای اخیر سبب افزایش سن ازدواج…

عوامل مؤثر بر تحول سبک زندگی خانوادههای ایرانی
در ادبیات جامعهشناسی، از مفهوم سبک زندگی، دو برداشت و دو گونه مفهومسازی متفاوت به عمل آمده است. در فرمولبندی نخست که سابقه آن به دهه ۱۹۲۰ باز میگردد، سبک زندگی، معرف ثروت و موقعیت اجتماعی بوده و غالبا به عنوان شاخصی برای تعیین «طبقه اجتماعی» به کار رفته است.
در فرمولبندی دوم، سبک زندگی، نه راهی…