
تبعیض بین فرزندان چه تبعاتی دارد؟
تفاوت در سن و جنسیت فرزندان، باعث میشود نیازها و عواطف آنها متفاوت باشد و پدر و مادر با هر کدام، به شیوه خاصی رفتار کنند. فقط باید مراقب باشند این تفاوت در رفتار، به تبعیض بین فرزندان و فرق گذاشتن بین آنها منجر نشود...
این که یکی از فرزندانتان، مهربانتر از بقیه است و شما او را بیشتر دوست دارید ی…
رابطه آیه هدایت با عدالت خداوند
در آیه "فَإِنَّ اللَّهَ یُضِلُّ مَن یَشَآءُ وَیَهْدِی مَن یَشَآءُ؛(فاطر،۸) این گمراهی و هدایت چگونه است؟ و چگونه با عدل الهی سازگار است؟
پاسخ:
هدایت دارای پنج مرتبه است: ۱٫ هدایت فطری و غریزی، هدایت در آیه "۵۰/طه" ناظر به این معنا است. ۲٫ "هدایت عقلانی؛ که با بخشیدن "قوه تفکر" به انسان ارزا…
جایگاه زنان در سیره نبوی
شبهه: برخی شبهه می کنند که در سیره نبوی، زنان هیچ جایگاهی نداشتند. با این شبهه می خواهند احساسات زنان را علیه اسلام تحریک نمایند.
پاسخ :
خداوند بشر را از دو جنس مرد و زن آفریده و آنها را مکمل همدیگر معرفی نموده است نقش زن در زندگی غیر قابل انکار و وجودش ضروری است.
دین اسلام به زن بعنوان یک عنصر مو…

چگونه خانوادهای شاد داشته باشیم؟
خانواده، ابتداییترین بنیاد جامعه است و برای داشتن جامعهای هدفمند و توانا، باید خانوادههایی شاد، پرامید و تلاشگر داشته باشیم.
خانواده باید برای اعضای خود احساس امنیت و عشق را به همراه بیاورد، به نحوی که آنها بتوانند خستگیها و ناراحتیهایشان را در آن رفع کنند و از دیدار یکدیگر و در کنار هم بودن، …

نقش خانواده در بزهکاری
اهمیت دادن به مساله بزهکاری به قدری مهم است که همهی کشورهای جهان به آن توجهی خاص دارند. آمارهای منتشر شده حاکی از آن است که با وجود بهبود وضع زندگی از نظر معیشتی و خدمات بهداشتی در جهان میزان جرایم ارتکابی جوانان با سرعت بیشتری رو به افزایش است و در هر جامعهای نیز تنوع آن با جامعهی دیگر فرق دارد. در ا…

تبعیض ناروا
سالها از بعثت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) گذشته بود. هنوز افکار دوران جاهلیت و تبعیض بین فرزندان وجود داشت. روزی مردى عرب، براى انجام دادن کارى، دست دو فرزندش را گرفت و شرفیاب محضر رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) شد. هنگامى که نشسته بود، یکى از فرزندان خود را در آغوش گرفت، به او محبت کرد…

چگونه به کودکان مهرورزی کنیم؟
احتیاج کودک به محبت، از نظر علمی قابل انکار نیست و طفل از مورد محبت قرار گرفتن، احساس خوشحالی و صمیمیت می کند و نیازهای روحی اش برآورده می شود. کودک و به طور کلی انسانها، میل دارند از دیگران محبت ببینند و حتی در مواردی ممکن است برای جلب محبت دیگران، به خود صدمه وارد آورند. همچنین او نیاز دارد احساس کند …

تربیت دینی ضامن سلامت روح کودک(۳)
مشورت با فرزندان
یکی از هدفهایی که در تربیت فرزندان مورد نظر است، پرورش روحی، خود باوری و ایجاد اعتماد به نفس است. اگر فردی اعتماد به نفس خود را از دست بدهد، در حقیقت فکر و روحش فلج شده است و متکی و وابسته به دیگران میشود. انسانی به پیشرفتهای علمی، معنوی و اجتماعی دست مییابد که تواناییهای خود ر…

نقش خانواده در تربیت دینی فرزندان
در این مقاله سعی شده تأثیرات نهاد خانواده بر تعلیم و تربیت مذهبی کودکان نشان داده شود و بدین منظور، دستورات پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در زمینه توجه به پرورش کودکان، بسیار برجسته و مهم جلوه داده شده است. از رفتار آن حضرت با کودکان به خصوص نوههای ایشان امام حسن و امام حسین(علیهماالسلام)، در…

عدالت والدین نسبت به فرزندان
از مهمترین مسائلی که شاید باعث سرخوردگی فرزندان در خانه شود، بد رفتار کردن والدین مبنی بر این که بین فرزندان خود علنی فرق میگذارند.
بعضی والدین این کار خود را باعث پیشرفت فرزندان خود میدانند و میگویند که وقتی ما کودکی را مثلا به خاطر درس خوبش مورد توجه بیشتری قرار میدهیم، باعث میشود که فرزند…

تکالیف والدین نسبت به فرزندان از منظر امام رضا(علیه السلام)
یکى از سعادتهاى خانواده، داشتن فرزند است و فرزندان به فضاى خانه و خانواده، گرمى و نشاطِ خاصى مىبخشند. به ندرت دیده مىشود خانواده بىفرزند، در مسیر طبیعى خود سیر کند. از این رو امام رضا(علیه السلام) فرموده است: «إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى إِذَا أَرَادَ بِعَبْدٍ خَیْراً، لَمْ یُمِتْهُ حَتَّى یُرِیَهُ ا…

سیره نبوى در خانواده
سیرت و یا سنّت رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم)، شامل سه بخش عمده است که عبارتند از: گفتارها، رفتارها و تقریرات[۱] آن بزرگوار[۲]. و بر هر مسلمانی که خواهان رستگاری و سعادت است، سزاوار است که به آنها تمسّک و تأسّی جوید و از آنجا که خانوادهها هستههای تشکیل دهنده جوامع بشری میباشند، فلاح و سعادت جامعه …