
بهداشت روانى در دختران و زنان جوان
بهداشت روانى، عبارت است از سازش با خود و محیط، سازگارى داشتن به صورت موفقیت آمیز و نداشتن بیمارى روانى، فرد سالم و داراى سلامت فکر است و قدرت و توانایى کافى براى تحرک، لذت، پیشرفت و تکامل در حد فردى و گروهى دارد. به عبارت دیگر، بهداشت روانى مجموعه فعل و انفعال ها، اقدامات و فعالیت ها و کارهایى است ک…

بهداشت روانى بلوغ در دختران
نوجوان در دوران بلوغ، علاوه بر تغییرات جسمى، دستخوش یکسرى تغییرات و علائم روانى مى شود که شناخت این علائم به والدین و مربیان براى درک بهتر نوجوان، برخورد صحیح و منطقى با وى و رفتار مناسب با شرایط روانى و رفتارى آنان کمک زیادى مى کند.
بلوغ به چهار مرحله تقسیم مى شود:
مرحله قبل از بلوغ که بین ۱۲-۱۰ سا…

کاهش مشکلات شخصیتى
چند توصیه جهت کاهش مشکلات شخصیتى
۱ـ مسائل و مشکلات مشترک و همانند در نوجوانان و جوانان نباید این تصور را پیش آورد که علل و عوامل آن مسائل نیز مشترک و همانند است. بنابر این براى کمک به نوجوان و جوانان در حل مشکلات شخصیتى شان باید عوامل پیدایش آنها را جستجو نمود و ریشه یابى کرد، سپس بر اساس آن علت ها…

بحران در پدیده دختران فرارى
امیرعباس میرزاخانى
فرار دختران از خانه، یکى از آسیبهاى اجتماعى جامعه ما محسوب مىشود، چرا که دورى از خانه و خانواده، مىتواند مسائل و مشکلات متعددى را براى آنان در جامعه ایجاد کند. بسیارى از کودکان و نوجوانان با مسائلى مواجه مىشوند که به نظر مىرسد راههایى براى پرداختن به آن وجود دارد اما کودکا…

بهداشت روانى در دوران نوجوانى
نوجوانى یکى از مهم ترین و پر ارزش ترین دوران زندگى هر فرد محسوب مى شود . بر اساس تعریف سازمان جهانى ، دوره نوجوانى به گروه سنى ۱۰ تا ۱۹ سالگى اطلاق مى شود .
با توجه به این واقعیت که نوجوانان ، پدران و مادران فردا هستند ، پرداختن به مسایل بهداشتى آنها ( به خصوص بهداشت روان ) نه فقط براى خود آنها ب…

پیشنیازهاى بهداشت روانى در سوره مبارکه یوسف(رویکردى تربیتى و روانشناختى)
چکیده
مروری بر سوره مبارکه یوسف و بررسى دیدگاهها و برداشتهای تفسیرى ذیل آن(۱)
سعی شده است تا با به کارگیرى شیوه تحلیل محتوا به بررسی روانشناسانه آن دست یابیم. این برداشتها در راستاى کشف و بدست آوردن پیامهاى مربوط به بهداشت روانى خانواده، با پیگیرى روابط و رفتارهاى اجتماعى حضرت یعقوب(علیه ا…

بهداشت روانى در قرآن
مباحث بهداشت روانى در قرآن، به نحو بسیار گستردهاى مطرح شدهاند. این مباحث شامل موضع قرآن نسبت به مقوله بهداشت روان، روانشناسى شخصیت سالم(psychology of healthy personality)، انحراف از سلامت روانى و مکانیسمهاى بروز و روشهاى اصلاح آن، و نیز شیوههاى ارتقاء سلامت روانى(mental health promotion) و رشد عاطف…

ارتباط سالم، خانواده سالم
آغاز زندگى زناشویى، به رغم وجود جاذبههاى عاطفى و جنسیاش، با آغاز تدریجى اختلاف در زمینههاى مختلف همراه است، زمینههایى همچون: طرز تلقى و اندیشهها، اختلاف سلایق و انتظارات، فرهنگهای رفتارى متفاوت و ... هر چند که شناختهاى سطحى و شتابزده قبل از ازدواج، دامنه موارد اختلافى را به طور چشمگیرى افزایش مى…

قرآن و رواندرمانى افسردگى
در سالهاى اخیر، کوششهاى زیادى در زمینه ى رواندرمانى افرادى که دچار اضطرابهاى شخصیتى و بیمارىهاى روانى هستند، انجام شده است. در این زمینه، روشهاى مختلفى براى رواندرمانى پدید آمده است؛ امّا هیچ کدام، موفقیت مورد انتظار را درباره از میان بردن و یا پیشگیرى از بیمارىهاى روانى به دست نیاورده است. برخ…