
علت عدم گرایش بزرگان اصحاب ائمه به تصوف
اشاره:
در برابر تصوف موضعگیریهای متفاوتی انجام شده است. موضعگیری بیطرفانه در برابر آنها این است که در تصوف بدعتها و انحرافات زیادی پیدا شده که با قرآن و سنت ناسازگار است. ولی آنها در اینباره سوءنیتی نداشتهاند.(۱) در این مقاله به بررسی و نقد پارهای از عقاید و اعمال متصوفه که حساسیت مسلمانها را در برابر خ…
مُعلَّى بن خُنَیس بزاز کوفى
معلى بن خنیس بزاز کوفى مولى ابى عبدالله الصادق علیه السلام
از روایات ظاهر مىشود که او از اولیاءالله و از اهل بهشت است و حضرت امام صادق علیه السلام او را دوست مىداشته و وکیل و قیم بر نفقات عیال آن حضرت بوده.
شیخ طوسى در (کتاب غیبت) فرموده: و از ممدوحین، معلى بن خنیس است و او از قوام حضرت صادق علیه …
مُعاذ بن کَثیر کسائى
معاذ، یکى از اصحاب مخصوص، ثقه و مورد اطمینان امام صادق(علیه السلام) میباشد. و از بزرگان کوفه محسوب میشود. همچنین از جمله راویانى است که روایاتی دالّ بر امامت حضرت موسى کاظم(علیه السلام) را پس از امام صادق(علیه السلام) بیان کرده است. در روایتى آمده: در یکى از سالها معاذ به حج شد مشرف و هنگام وقوف در عرف…

فرق تصوف با عر فان چیست و راه صحیح سیر و سلوک الی الله
کلمه عرفان در فرهنگ اسلامی به معنی شناختن آمده است(۱) و در لغتنامه ها به معنی علم و دانش تفسیر گردیده است، ولکن از جهت مفهوم میان علم و معرفت فرقهای قایل شده اند، از جمله اینکه معرفت، علم پس از جهل است و از این جهت به خداوند عالم گفته می شود اما عارف گفته نمی شود زیرا علم خداوند ازلی است و مسبوق به جهل…
مفسران شیعه در قرن چهارم
فرات کوفی
محدث ، مفسردرقرن های ۳ و ۴ ق .
ابوالقاسم فرات بن ابراهیم بن فرات ، اهل کوفه . از شرح احوال وزندگی او اطلاعی دردست نیست وفقط می دانیم که ازرجال نیمۀ دوم قرن ۳ واوایل قرن ۴ ق است . بدین ترتیب ، می توانیم اورا درطبقۀ استادان شیخ کلینی درنظرآوریم . چه بسا وجود تفسیرش اسباب شهرت اورا فراهم آورده است ؛ …