
استجابت دعا
خداوند متعال در قرآن کریم وعده داده که حتماً دعاى بندگان را مستجاب نماید: «وَ إِذا سَأَلَکَ عِبادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ أُجِیبُ دَعْوَهَ الدَّاعِ إِذا دَعانِ فَلْیَسْتَجِیبُوا لِی وَ لْیُؤْمِنُوا بِی لَعَلَّهُمْ یَرْشُدُونَ»[۱] یعنی و هنگامى که بندگان من از تو درباره من سئوال کنند [بگو] من نزدیکم و دعاى دعاء کننده را بهنگامى ک…

دعا برای برادران و درخواست دعا از ایشان
یکی از اموری که در اجابت دعا نقش مهم دارد دعا برای بردران مؤمن و درخواست دعا از آنان است. ابن ابى عمير از هشام بن سالم از ابى عبد اللّه علیه السلام روايت كرده كه فرموده است: «هر كس چهل مؤمن را در دعا مقدّم بدارد دعايش اجابت مى شود»[1]؛ و تأكيد شده كه پس از فراغ از نماز شب باشد.
روايت شده كه خداوند ب…

غذاى حرام مانع استجابت دعا
غذاى حرام، یکى از مؤثّرترین عواملى است که مانع قبولى عبادات و استجابت دعا میشود. سفارش به کسب روزى حلال و پرهیز از غذاى حرام، در کلام گهربار اهلبیت علیهم السلام ظهور برجستهاى دارد و آن ذوات مقدّس براى این موضوع اهمیت ویژهاى قائل بودهاند. از اهل بیت معصومین نقل شده که «أَطِبْ کَسْبَکَ تُسْتَجَبْ دَعْ…

گناه و صفات رذیله مانع اجابت دعا
یکى از موانع مهم اجابت دعاى انسان، ارتکاب گناه است. انسانى که از امر خداى سبحان نافرمانى مىکند، چگونه انتظار دارد دعاى او مستجاب شود؟ همچنین صفات رذیله، اجازه وصول رحمت حق به انسان را نمى دهد. آدمى که حسود، مغرور، متکبر و یا خودخواه است، نباید توقع برآورده شدن حاجات خود را داشته باشد. پول پرستى و ریاست …

موانع استجابت دعا
استجابت دعا از نظر قرآن و روایات، حتمى و قطعى است. ولى گاهى اوقات مصلحت بنده در استجابت دعاى او نیست که خداوند جبران عدم استجابت دعاى بنده خویش را مى نماید. در برخى موارد نیز حکمت خداوند حکیم، اقتضاى اجابت دعا را نمى کند. مثلًا خداوند خیر و صلاح بنده خود را در ذخیره سازى اجابت دعاى او براى آخرت مى داند.[…