
عدالت اقتصادى از نظر افلاطون، ارسطو و اسلام
اشاره:
در ساحت روابط اقتصادی، پدیدههای نابهنجاری از قبیل بیکاری، عدم تثبیت قیمتها، کاهش ارزش پول ملّی و...، نمودهایی از بیعدالتی اقتصادی به شمار میآید؛ از این رو یکی از دغدغههای اندیشهوران اقتصادی، هماره عدالت اقتصادی بوده و هست. در این مقاله سعی شده است ماهیت عدالت اقتصادی از نظر افلاطون، ارسطو …
دیدگاه ارسطو در اخلاق
اشاره:
مکتب ارسطو از مکتبهاى اخلاقى بسیار مهمى است که در اخلاق نظرى وجود دارد. ارسطو به عنوان برجسته ترین فیلسوفان یونان باستان برخى ازشالوده هاى اصلى را که در زمینه اخلاق نظرى ارائه داده است، تاکنون مورد پذیرش بسیارى از فلاسفه و علماء علم اخلاق درجهان است هرچند با جرح و تعدیل هائى به غالب کتاب…

اصول چهارگانه دیالکتیک
اشاره:
فلسفه مادی جدیدی که بنام « ماتریالیسم دیالکتیک » خوانده می شود و دو شخصیت معروف به نام کارل مارکس ( Karl Marx ) و فردریک انگلس ( Friedrich Engels ) بانیان اصلی آن به شمار می روند، دارای یک تئوری فلسفی و یک روش منطقی است. تئوری فلسفی وی « ماتریالیستی » است که وجود را مساوی با ماده می داند و وجود غیر…
رویکرد اخلاق عقلی ابو نصر فارابى و آثار او
استاد فلاسفه، ابونصر محمدبن طرخان [۱] فارابى (۳۳۹- ۲۶۰ ق) بى تردید بزرگ ترین حکیم مسلمان شیعه [۲] در سده چهارم هجرى است. وى ادبیات عرب، منطق، فلسفه، کلام،حکمت، هیئت، ریاضى، موسیقى، سیاست و علم الاجتماع را به خوبى مى دانست و بر چندین زبان تسلط داشت. مهم ترین اساتید فارابى، یوحنّابن حیلان و متّى بن یونس و ا…

تساوى زن و مرد در حق آموزش و فرهنگ
از منظر اسلامى، انسان داراى کرامت ذاتىِ الهى است. احترام به کرامتِ انسانىِ انسانها نخستین اصلى بود که شعلههاى هدایت و ایمان را در دلهاى آحاد مردم برافروخت و سبب گردید انسانها، اعم از زن و مرد، فوج فوج به دامان پر مهر اسلام، پناه آورند. این نگاه، هرگز جنس یا گروهى را استثنا نمیکرد، بلکه همه آحاد …

برهان امكان اشرف و اثبات امامت
جانشین برهانی
یكی از ادلهی نیاز عالم و آدم به امام معصوم منصوب، (قاعدهی لطف)١.است که رهاورد آن، پاسخ به آخرین و مهمترین شبهات، و اثبات كارامدی آن بر تامین مدعا بود (نیاز همیشگی به امام و پاسخ مثبت خداوند به آن نیاز). این نوشتار، بر آن است تا یكی دیگر از ادلهای را كه بر مدعا…