آمريکا
آمريکا
ايالات متحدهٔ آمريکا (به اختصارUSA) کشوري در آمريکاي شمالي، و به پايتختي شهر “واشنگتن ديسي” است. آمريکا سومين کشور پرجمعيت و چهارمين کشور پهناور جهان است، و از لحاظ نژادي و گوناگوني مردم، متنوعترين سرزمين جهان شناخته ميشود.
آمريکا از شرق با اقيانوس اطلس، در غرب با اقيانوس آرام، از شمال با کشور کانادا، و از جنوب با مکزيک همسايهاست. اين کشور از راه پايگاه دريايي گوانتانامو نيز مرز مشترک اندکي با کوبا و از طريق آلاسکا مرز آبي با روسيه دارد. به علاوه، مجموعهاي از جزيرهها، ناحيهها، و مناطق متعلق به آمريکا در سراسر جهان پراکندهاند.
اين کشور در مجموع ۹٬۸۲۶٬۶۳۰ کيلومتر مربع وسعت دارد (که ۴۷۰ هزار کيلومتر آنرا جزاير پراکنده در اقيانوس آرام و درياي کارائيب تشکيل ميدهند) و حدود ۳۰۰٬۴10٬000 نفر در آن زندگي ميکنند.
بر اساس آمار سال ۲۰۰۲، ترکيب مذهبي مردم آمريکا متشکل از 52 درصد پروتستان، 24 درصد کاتوليک، 2 درصد مورمون، 2 درصد يهودي، 1 درصد مسلمان و 20 درصد اديان ديگر يا بدون دين بوده است. با اين حساب، حدود 3 ميليون مسلمان در آمريکا زندگي ميکنند ؛ اما آمارهاي ديگر و نيز خود سازمانهاي اسلامي معتقدند جمعيت آنها در آمريکا بالغ بر 7 ميليون نفر است. بهرحال حداقل 900 هزار نفر از مسلمانان آمريکا را شيعيان تشکيل ميدهند.
با تشکر از «آقاي هومن پگاهمهر» مسؤول کميته جوانان مرکز اسلامي نيويورک، آنچه ميخوانيد چکيدهاي از نحوه زندگي مسلمانان آمريکا در ماه مبارک رمضان است
استقبال
ماه رمضان در آمريکا هم حال و هواي ديگري دارد. مسلمانان اين کشور هم اين ماه را جشن ميگيرند و آن را گرامي ميدارند.
افقهاي گوناگون
در آمريکا هم به دليل پهناي کشور و افقهاي گوناگون، تشخيص زمان افطار و سحر يکي از مسايل مهم است. اين مسأله پيش از اين از مشکلات مردم بود و حتي وقتي چند سال پيش يک روحاني ايراني مقيم اين کشور، با تأسيس شبکهاي ماهوارهاي که فقط اوقات شرعي را براي مردم ايالات مختلف بيان ميکرد بينندگان زيادي را به خود جذب نمود. اما اکنون با وجود وبسايتهاي متعدد و نيز مساجد و مراکز و اطلاعرساني در اين زمينه، اين مشکل حل شده است.
تغذيه
بزرگترين مشکل مسلمانان متدين آمريكا، دسترسي به “گوشت و غذاي حلال” است. لذا آنها در هنگام افطار مجبورند مسافتي طولاني را براي رسيدن به منزل يا نزديکترين مؤسسه اسلامي طي کنند.
اگرچه با شناختهشدن جمعيت زياد مسلمانان، رستورانهاي حلال نيز رو به افزايش است اما هنوز نميتواند مشکلات مردم مقيد به قيود شرعي را برطرف نمايد.
مرکز اسلامي نيويورک
اين مرکز، از جمله مؤسسات اسلامي است که پذيرايي افطار را براي مسلمانان سکن “نيويورک” فراهم ميسازد. هماکنون هر شب بيش از 2000 نفر براي نماز جماعت، صرف افطار و مراسم مذهبي به اين مرکز ميآيند.
زندگي آمريکايي
در حالي كه مسلمانان ديگر نقاط جهان، شرايط هماهنگي را ميگذرانند، همگي با هم افطار ميكنند و کار و تجارت نيز با روزه تنظيم ميشود، مسلمانان آمريكايي مجبورند خود را با شيوه زندگي آمريكايي وفق دهند و برنامه خاصي داشته باشند.
اطعام در مساجد
با توجه به مطلب بالا، براي کساني که مجبورند در هنگام غروب آفتاب هم سر كارشان باشند اطعام مساجد يک نعمت بزرگ است. آنان هنگام افطار، سريعا خود را به مسجدي در نزديكي محل كارشان كه افطار ميدهد، ميرسانند و پس از گرفتن افطار، براي خوردن آن بسرعت به محل كارشان بازميگردند.
احترام به مسلمانان
تأثيرات و تأثّرات اين ماه دو طرفه است ؛ يعني با وجود مشکلات مسلمانان آمريكا، آمريكاييهاي بسياري نيز به واسطه رمضان با مسلمانان بيشتر آشنا ميشوند و رابطه برقرار ميكنند.
پيروان اديان مختلف، با مشاهده مسلماناني که براي اجراي دستور الهي، مبارزه با نفس و خودسازي، يک ماه تمام روزهدار هستند، براي مسلمانان آمريکا ارزش و احترام زيادي قائل ميشوند.
رمضان، فرصتي براي ترک اعتياد
سازمانهاي برجسته اسلامي در ايالات متحده از ماه مبارک رمضان براي تأديب نفس سود برده و ستاد ضد دخانيات را به منظور ترک عادت استعمال دخانيات تشکيل دادهاند. مسؤولان اين سازمانها ميگويند: .هدف ما اين است که معتادان در طول ماه رمضان به علت روزهداري و اراده قاطع، اين عادت را ترک کنند. ماه رمضان دست کم نيمي از راهي که بايد آنها براي ترک استعمال دخانيات طي کنند را فراهم کرده و نيم ديگر را نيز بايد با عزم راسخ خود طي کنند. دين در مبارزه با عادات ناپسند چون استعمال دخانيات معجزه ميکند.
آنان با توزيع پوسترها و برگزاري سمينارهاي آموزشي اهداف خود را تبيين ميکنند.
عيد فطر
اين عيد کمکم در فرهنگ آمريکا جا ميافتد. مثلاً تمبر مي4تمبر «عيد مبارك» كه به عنوان نخستين تمبر اسلامي در آمريكا در سال 2007 و به منظور گراميداشت عيد سعيد فطر منتشر شده بود، در تابستان امسال سپتامبر 2009 تجديد چاپ ميشود. بيشتر قطعات اين تمبر كه به مناسبت عيد فطر دو سال پيش چاپ شد، بسرعت از سوي مسلمانان و مجموعهداران خريداري گرديد و در حال حاضر اين تمبر ناياب شده است.
کمپاني چند مليتي “تايسون فودز” ـ بزرگترين توليد کننده گوشت جهان ـ که در ايالات متحده مستقر است نيز عيد فطر را به عنوان تعطيلات رسمي براي کارکنان مسلمان اين کمپاني به رسميت شناخت.