يمن
يمن
يمن، 400000 كيلومتر مربع وسعت و 22 ميليون نفر جمعيت دارد. حدود 30 درصد از اين جمعيت را شيعيان زيدي، حدود يك ميليون نفر را شيعيان 12 امامي و بقيه را وهابيت، اهل سنت، مسيحيها و يهوديها تشكيل ميدهند.
يمن؛ كشور گنبدها
کشور ما به کشور گنبدها مشهور است. شما در هر نقطه از کشور، شهرها و روستاها تعداد فراواني مسجد مي بينيد. يعني کشور را مسلمان مي بينيد.
استقبال ازرمضان
تمام اعضاي يك خانواده و فاميلها اگر در شهرها يا کشورهاي ديگر کار ميکنند همه قبل از ماه مبارک رمضان به محل اصلي زندگي خود پيش بزرگ فاميل برميگردند و همه دور هم جمع مي شوند. ديد و بازديد فاميل شادي و شور و نشاط فراوان ميان آنها از اينکه بعد از يک سال يکديگر را ميبينند. در اين ايام ديگر کسي در پايتخت ديده نميشود و آنجا بسيار خلوت ميشود. مردم يمن قبل از ماه رمضان در جلوي مساجد جمع ميشوندو همهمه خاص برپا ميکنند. اين كار براي فهميدن آغاز ماه رمضان است. بعد خادم مسجد که مسؤول اعلام حلول ماه رمضان است در زمان معين از پشت بلندگو حلول ماه را تبريک ميگويد و شادي فراوان در ميان مردم برپا ميشود و مردم آمدن ماه را به يکديگر خوش آمد ميگويند و جلوه با شکوهي در اين لحظه برپا مي باشد.
سحر
يک ساعت ونيمقبل از نماز صبح همه از خواب بيدار مي شوند، حتي کوچکترها و غذاي گرم آماده ميکنند پس از صرف سحري به نماز ميروند و بعد از نماز هم به خانه ميآيند و ميخوابند.
كار و درس تعطيل
معمولاً در اين ماه کسي سرکار نميرود، بچه ها هم به مدرسه نميروند.
تلويزيون
کل شبکه ها مخصوص رمضان است. بهترين سريالها و برنا مه هاي تفريحي را براي رمضان نگه مي دارند. و با هم رقابت مي کنند. مردم روز استراحت و شب به ديدن اين برنامهها ميپردازند.
جلسه قرآن
طلبهها و بعضي مردم علاقهمند هم به مسجد ميروند و از جلسات ختم قرآن و آموزش قرآن استفاده ميكنند.
نمازجماعت
آنها نماز مغرب را خوانده و 5/1 ساعت بعد از آن دوباره اذان ميگويند و نماز عشا را ميخوانند. مردم در ماه رمضان قبل از افطار هر كسي با غذا به مسجد ميرود. نمازگزاران همگي در حيات تميز پشت مسجد مشغول خوردن افطاري ميشوند و بعد از 10 دقيقه نماز مغرب ميخوانند و به منزل ميروند. بعد از منزل رفتن، سفره شام آماده و با هم شام ميخورند و بعد مجددا ًبراي نماز عشا به مسجد ميروند و هر كه بخواهد در مسجد ميماند تا صبح.
رمضان ماه
معمولاً در يمن در طول سال زحمت ميکشند و در ماه مبارک رمضان محصول کار خود را به طور کامل خرج ميکنند. ماه رمضان براي آنها ماه تفريح، خوردن و استراحت كردن وعبادت ميباشد.
عيد غدير
در يمن فقط عيد غدير جشن ميگيرند، از ساير مراسمات فقط علما و فرهنگيان زيدي اطلاع دارند. مردم هيچ عملي در رابطه با هل بيت و مراسم و اعياد خاص ندارند، چون نميدانند كه چرا بايد انجام شود.
شب قدر
زيديها اعتقاد دارند كه در 10 روز آخر روزهاي فرد، يك شب، شب قدر است و آن روز نماز و دعا بيشتر ميخوانند.
غذاي مخصوص غذاها در رمضان بيشتر ميشود و زياد چرب و چيلي ميشود. يك دوغ خاصي كه به روش خاصي هم درست ميشود، يك شربت خاص قرمز رنگ هم تهيه ميشود. يك غذا هم مثل ژله است و مردم آنقدر به خود ميرسند كه احساس روزهداري ندارند.
عيد فطر
فطريه را فردا صبح در راه رفتن به نماز هر كسي به دلخواه خود به كسي ميبخشد و نماز عيد را در صحرايي بزرگ برگزار ميكنند.
نماز عيد فطر
فقط مردها و بچهها ميتوانند در نماز عيد فطر شركت كنند و زنها حق آمدن به مسجد و نماز عيد را ندارند اين از نكات منفي زيديهاست كه فرهنگ شده است.