حرکت خدا ازمحلی به محل دیگر
چرا وهابیان خداوند متعال را مانند آدمیان و سایر حیوانات که از محلی به محل دیگر حرکت می کنند، پنداشته اند.
ابن تیمیّه و ابن قیّم جوزی که از استوانه های فرقه وهابیّت هستند، خدا را به سلاطین تشبیه نموده و میگویند که در روز جمعه از روزهای آخرت خداوند از عرش پایین میآید و بر کرسی مینشیند و کرسی خداوند در میان منبرهایی از نور قرار میگیرد و انبیاء بر این منابر مینشینند و این منابر را کرسیهایی از طلا احاطه نموده که بر این کرسیها شهداء و صدیقین مینشینند و بعد از انجام جلسه مفصل و گفتگو با اعضای جلسه، خداوند از کرسی بلند میشود و با ترک جلسه به سوی عرش خود بالا میرود.[۱]
آیا وهابیها با بیان این مطالب غیرمعقول، مقام و ذات الهی را که از هر گونه شایبهی امکانی و مادی منزه وپاک میباشد تنزل نداده اند؟ و پنداشتهاند خدا هم مانند پادشاهان و سلاطین دارای تشریفات و زندگی پر زَرق و بَرق مادی میباشد. و با بندگان خود جلساتی برای رَتق و فَتق امور انجام میدهد؟
[۱] . ابن تیمیه، احمد بن عبد الحلیم حرانی، مجموع الفتاوی، ج۵، ص۵۵، بی تا بی نا .و ابن قیم جوزی، محمد بن ابی بکر (ابو عبدالله) زادالمعاد فی هدی خیر العباد، ج ۱، ص۳۶۹-۳۷۰، بیروت، موسسه الرساله، چهاردهم ،۱۴۰۷ ق. و اجتماع الجیوش الاسلامیه، ج ۱، ص۵۱ بیروت، دارالمکتب العلمیه، اول ۱۴۰۴ق . و توضیح المقاصد و تصحیح القواعد، ج ۱، ص۴۲۶و ج ۲، ص۵۸۵، بیروت، المکتب الاسلامیه، سوم، ۱۴۰۶ ق. و حادی الارواح، ج ۱، ص۲۱۸، بیروت، دارالکتب العلمیه . و روضه المحبین، ج ۱، ص۴۳۳، بیروت، دار الکتب العلمیه ، ۱۴۱۲ق.