نوشتهها

على بن حسین مسعودى هُذَلى (ره)
اشاره:
متکلم، مورخ و جغرافى دان بزرگ اسلامى ابوالحسن على بن حسین مسعودى درنیمه دوم قرن سوم هجرى حدود سال (۲۶۰ه.ق.) در شهر بابل عراق به دنیا آمد و دورانِ کودکى خود را در آن جا سپرى کرد.
تحصیلات
وى براى یادگیرى علوم دینى در سال هاى نوجوانى راهى بغداد شده است. علت هجرت او نیز این بوده که بغداد…

معرفی کتاب شیعه پژوهی و شیعه پژوهان انگلیسی زبان
اشاره:
کتاب شیعهپژوهى و شیعهپژوهان انگلیسى زبان (۱۹۵۰-۲۰۰۶م) اثر پژوهشگر ایرانى غلام احیا حسینى است که با معرفى و توصیف مراکز، شخصیتها و آثارى که مهم پنداشته شدهاند، ابزارى مناسب را در اختیار شیعهپژوهان فارسىزبان قرار مىدهد. به اعتراف مؤلف این اثر بههیچرو پاسخگوى صددرصد سؤالات گوناگون و اساسى مطرح شده …

جهاني شدن و جنبش اسلام گرايي
هر چند جهاني شدن سيستم رايج و متعارف در پژوهشهاي مربوط به سياست جهاني است، اما در مقابل برخي از پژوهشگران فرايند جهاني شدن را با تقويت و گسترش ايده محلي گرايي يا بومي گرايي ـ (Localization)،پيوند مي زنند.
در اين تلقي فرايند جهاني خود به ظهور ايده محلي گرايي و بومي شدن مي انجامد يا حداقل آنرا به عنوان واكنش ف…

مستشرقان غربى و شكوه شرقى
سجاد فانى - فريد مفيدى اشاره: خانم آنه مارى شيمل خاورشناس و مستشرق شهير آلمانى - كه بسيارى از او به عنوان سفير فرهنگى غرب در شرق ياد مى كردند - پس از 80 سال عمر با بركت علمى در گذشت .
او در آستانه خزان عمرش، آخرين پاييز خود را به ديدارى از ايران - سرزمين شاعر
و عارف مورد علاقه اش مولوى - اختصاص داد ك…

مرکز کتابخانه شیعه کُلن
اشاره:
یکى از اقدامهاى تاریخى در کشور آلمان، تأسیس کتابخانه تخصصى شیعه در ۱۹۶۵ بود. این کتابخانه، نتیجه همدلى مؤسسه شرق شناسى دانشگاه کلن با پروفسور عبدالجواد فلاطورى بود. این اقدام مهم، هم در کارنامه علمى و فرهنگى فلاطورى درخششى ویژه دارد و هم از افتخارات بخش شرق شناسى دانشگاه کلن به حساب می آید.
 …