
رفق و مداراى تربیتى در سیره معصومین(ع)
اشاره:
این مقاله پس از تعریف مفهوم رفق و مدارا، جایگاه، موارد، محدوده و آثار تربیتى آن را در کلام و سیره معصومین(ع) بیان مىکند و سپس رفق و مدارا با دیگران را در مواردى از قبیل: رفق و مدارا در تبیین مسائل دینی، رفق و مدارا در تربیت عبادى کودکان، رفق و مدارا در موعظه، و... مورد بررسى قرار مىدهد.
…

جلوه های رفق و مدارا در سیره امام حسن (علیه السلام).
اشاره:
رفق و مدارا، یکی از اصول اخلاقی اسلام است که مورد تأکید قرآن و پیشوایان دین بوده و موجب بهبود روابط اجتماعی می شود. در عمل نیز از بسیاری کجروی ها و انحرافهای اجتماعی جلوگیری کرده و آرامش و صلح و دوستی را در جامعه حاکم می کند.در سیره امامان معصوم (علیه السلام) همواره اصل رفق و مدارا دیده ش…

رفق و مداراى تربیتى در سیره معصومین(علیهم السلام)
چکیده
این مقاله پس از تعریف مفهوم رفق و مدارا، جایگاه، موارد، محدوده و آثار تربیتى آن را در کلام و سیره معصومین(علیهم السلام) بیان مىکند و سپس رفق و مدارا با دیگران را در مواردى از قبیل: رفق و مدارا در تبیین مسائل دینی، رفق و مدارا در تربیت عبادى کودکان، رفق و مدارا در موعظه، و... مورد بررسى قرار…

اخلاق پیامبر صلی الله علیه وآله.
چکیده:
حضرت رسول صلى الله علیه و آله فرمان داد لباس قابل توجهى به خواهر عدی بن حاتم دادند و وى را با احترام به شام فرستاد. جریان کار را از او جویا گردید، خواهر هنگامى که برخورد کریمانه پیامبر صلى الله علیه و آله را به عدى گفت، عدى پرسید: تکلیف ما با او چیست؟ پاسخ داد: صلاح در این است که هرچه زودتر نز…

نگاهى به تبلیغ عملى در سیره پیامبر اکرم(ص) و امامان معصوم(ع)
جعفر فکرى
۱- مفهوم تبلیغ در اسلام
تبلیغ در اسلام که به معناى رساندن پیام الهى است باید برپایه شناخت حقایق و مفاهیم اصیل اسلامى استوار باشد که خداوند با نزول قرآن بر پیامبرش آن را تبیین فرموده است.(۱)
مبلّغ و خطیب اسلامى که کارش رساندن پیام خدا به مردم است در مرحله اول باید خودش دین شناس باشد و پی…

تربیت دینی، با تأمین حقوق و خواستههای بر حق جوان
درک روحیه جوانان و نیکی به آنان
جوان، عنصری فعال و حساس در جامعه است که حقوق و وظایفی بر او معین است و می تواند، منشأ بسیاری از دگرگونی های اجتماعی باشد. به همین دلیل، باید بزرگان جامعه و بزرگ ترهای خانواده، از احوال جوان خود جویا و آگاه باشند و هرگز او و حقوق او را از یاد نبرند؛ زیرا رعایت حقوق جوان، در ه…

جایگاه خشونت و مدارا در اسلام
اشاره:
یکی از موضوعات بایسته پژوهش جایگاه خشونت و مدارا در اسلام است. ضرورت این بحث ناشی از آن است که دشمنان دین، و دین ستیزان، اسلام را دین خشونت و مسلمانان را خشونت گرا معرفی کرده وبه القای دهها شبهه پرداختهاند. از سوی دیگر چالشها ونزاعهای سیاسی، عقیدتی و اجتماعی مسلمانان سبب شده است که دهها پرسش د…
نتایج قیام امام حسین (ع)
قیام امام حسین ـ علیه السلام ـ چه نتیجه ای را بدنبال داشت آیا اگر امام حسین قیام نمی کرد و زنده می ماند و با نرمی و ملایمت کارگزاران حکومتی و دستگاه حاکم را متوجه وظیفه دینی شان می کرد بهتر نبود؟ چرا امام حسین (علیه السلام) وظیفه امر به معروف و نهی از منکر و اصلاح دین جدش در زمان حکومت معاویه پس از …

معنای مدارا و آثار آن از نگاه روایات
خلاصه: واژهشناسان رفق و مدارا را نرم خویی، رأفت، ترک زور و خشونت معنا کردهاند. مدارا نقش بسیار سازندهای در زندگی خانوادگی و اجتماعی انسان دارد. در امان ماندن دین و دنیا، سرازیر شدن خیر و برکت، پایداری دوستی و صمیمیت، پوشیده ماندن عیوب، از بین رفتن کینه و دشمنی و... از آثار و برکات رفق و مدارا است.
…

سازگاری در زندگی خانوادگی
از آنجا که هیچ دو انسانی از هر نظر با یکدیگر مطابقت ندارند و مشابهت برای هیچ زن و شوهری در همه ی روحیات و ویژگیها ممکن نیست، طبیعی است که میان آن دو مشکلات و تعارضهایی به وجود آید. به همین دلیل زن و شوره اولاً باید با به کار گیری اصول و مهارتهای مختلف به حل این مشکلات بپردازند.
حال اگر تمام روشهای …

خانواده و حسن خلق(۲)
۲- ابراز محبت
انسان، تشنه ی دوستی و محبت است و محبت، انگیزه بسیاری از تلاشها و زحمتهای طاقت فرسای زندگی است. محبت زن و فرزند، پدر و مادر و دوست و آشنا است که انسان را به فعالیت و کسب معاش وا میدارد.
همچنان که آدمی از محبت خویش نسبت به دیگران لذت میبرد، پیوسته در تلاش است که محبت دیگران را نسبت …

مدارا با زن، کلید زندگی شیرین
فَاعْفُواْ وَ اصْفَحُواْ حَتىَ یَأْتىَِ اللَّهُ بِأَمْرِهِ إِنَّ اللَّهَ عَلىَ کُلِّ شىَْءٍ قَدِیرٌ؛
شما آنها را عفو کنید و گذشت نمایید تا خداوند فرمان خودش را بفرستد؛ خداوند بر هر چیزى تواناست.(بقره، ۱۰۹)
مدارا و نرمخویی با خانواده، مهمترین اخلاقی است که هر مردی باید در منزل داشته باشد تا در سا…

مدارا و قاطعیت پیامبر اسلام(ص)
اشاره :
«مدارا» و «صلابت»، هر دو از سیره پیامبر(ص) و تعالیم قرآن کریم به شمار آمده و در حیات سیاسی و اجتماعی پیامبر(ص) چه در فقدان قدرت و حکومت، و چه پس از تشکیل حکومت و کسب اقتدار، در گفتار و رفتار ایشان استمرار داشته اند.
۱ «مُدارا» در لغت، به معنی نرمش و ملاطفت و رفق با مردم و چشم پوشی از خطا…