
آداب و سبک زندگی اسلامی(۱)
معنای ادب
ادب را به ظرافتها و زیباییهای یک عمل تعریف کردهاند؛ هیئت نیکویی که شایسته است فعل مطابق آن باشد.(۱) مانند آداب غذا خوردن و خوابیدن، آداب دعا و نماز خواندن، آداب معاشرت، آداب زیارت و آداب ازدواج. این خصلتهای شایسته موجب حُسن یا کمال فعل میشوند.
البته این معنا از ادب تنها در افعال مشروع ت…

آداب و سبک زندگی اسلامی(۲)
چرایی رعایت آداب در شکل ظاهری پوشش
آداب اسلامی، نماد ظاهری اسلام است. هر نمادی علاوه بر این که معنای خود را مینمایاند، درجه حضور و حیات آن معنی را در جامعه بیان میکند، التزام مسلمانان به احکام و آداب شرعی، اعلام حضور و حیات اسلام در جامعه و نیز توسعهدهنده فکر و ایده و فرهنگ اسلامی خصوصاً برای نسلهای آیند…

آداب و سبک زندگی اسلامی(۳)
آداب و فقه
مباحث فقهی ـ آدابی، عهدهدار تنظیم ظاهر زندگی و لایه بیرونی زندگی فرد است، صورتبندی لایه ظاهر زندگی بر اساس مبانی و اصول معنوی اسلام سبک زندگی اسلامی را پدید میآورد، الگوی زندگی دینی چهره عینی، تفصیلی و جامع دستورات دینی است که این چهره معمولاً رغبت بیشتری بر میانگیزد و با پذیرش بیشتر…

آداب و سبک زندگی اسلامی(۴)
پیامدهای سبک زندگی
سبک زندگی به یک نوع هویت اجتماعی ختم میشود، پدیدارشناسان فرهنگی تأکید میکنند که سبک زندگی برای افراد پرستیژ میسازد؛ یعنی فرد کلاس هویتی خود را با نوع ارتباطات، نوع شغل، سبد مصرفی و سایر ظواهر انتخابی خود، معرفی میکند.
از سوی دیگر فرد بر اساس سبک زندگی (یعنی چیزی که میخورد و می…