مهار خشونتهای خانگی از قانون تا اخلاق
چکیده
اعمال خشونت، علیه تمامیت جسمانی و معنوی زن در کانون خانواده، واقعیتی است که باید با پذیرش آن، به راههای پیشگیری و درمان آن اندیشید. قانونگذار ایران به خشونتهای فیزیکی و روانی بدون توجه به جنسیت بزهدیده و کانون اعمال خشونت، وصف کیفری بخشیده است و در موارد انگشتشماری، وضعیت بزهدیده زن را موجب تخف…

عواقب سوء بزهکاری بر خانواده بزهکاران
یکی از اصول پذیرفته شده جرمشناسی و عدالت کیفری، اصل فردی کردن یا به عبارتی شخصی کردن مجازات است. مبنای این اصل، همان قاعده قدیم «مسئولیت هر فرد در قبال اعمال خودش» است. عقل و دین و انصاف نیز همواره مجازات را برای مباشر و شرکا و معاونین جرم در نظر گرفته است و سایر افراد بیگناه نباید به دلیل خطای اشخاص د…

مجازات افراد شقاوتمند
شبهه: آیا مجازات افراد شقاوتمند در عالم برزخ تا قیام قیامت با عدل الهی منافات ندارد؟
پاسخ:
در ابتدا باید دانست که هر انسانی طبق اعمالی که انجام داده، مجازات و پاداش میبیند و بر کسی ظلم روا نمیشود. در مورد عالم برزخ باید توجه داشت که در آن جا مسئله زمان مطرح نیست، یعنی چنین نیست که انسانی اگر در زمانهای گذشت…

تنبیه به روش اصولی
اغلب ما در خانوادههایی پرورش مییابیم که در آن، تنبیه و پاداش، روشی نمونه بوده که در مورد انضباطدهی به بچهها به کار میرفته است. اما این روش، به بچهها فرصت انتخاب نمی دهد تا بتوانند مسئولیتپذیری را......
برای بسیاری از مردم، واژه انضباط، مترادف با تنبیه است. اغلب ما در خانوادههایی پرورش مییابیم که…

استانداردهایی برای تنبیه
تنبیه در اصطلاح عبارتست از کیفری که در اثر انجام عمل خاصی اعمال می شود. البته همان طوری که از آیات و روایات بر می آید، تنبیه و کیفر در تربیت اسلامی، اولین و تنها راه کنترل نیست بلکه هنگامی که ارشادها و نصیحت ها، بی اعتنایی ها و تذکر ها مفید واقع نشود، مسئله تنبیه پیش خواهد آمد.
تنبیه کار زشت و به موقع خ…

اهداف مجازات بر اساس بینش اسلامى
اهداف مجازات بر اساس بینش اسلامى
در فلسفه مجازات از دیدگاه اسلام رسیدن به اهداف خاص ى مورد نظر قانون گذار م باشد از جمله این اهداف عبارت است از:
الف) تأمین عدالت
خداوند مى فرماید: «انا من المجرمین منتقمون، سجده ، آیه ۲۲»:مسلماً ما از مجرمان انتقام خواهیم گرفت، و از طرف دیگر، در اکثر جرایم علاوه بر ای…