
معرفی کتاب شیعه پژوهی و شیعه پژوهان انگلیسی زبان
اشاره:
کتاب شیعهپژوهى و شیعهپژوهان انگلیسى زبان (۱۹۵۰-۲۰۰۶م) اثر پژوهشگر ایرانى غلام احیا حسینى است که با معرفى و توصیف مراکز، شخصیتها و آثارى که مهم پنداشته شدهاند، ابزارى مناسب را در اختیار شیعهپژوهان فارسىزبان قرار مىدهد. به اعتراف مؤلف این اثر بههیچرو پاسخگوى صددرصد سؤالات گوناگون و اساسى مطرح شده …

شیعه پژوهشى و شیعه پژوهان انگلیسى زبان (۱۹۵۰ تا ۲۰۰۶ میلادى)
اشاره:
مؤسسه شیعهشناسی به دلیل رویکرد جامعهشناسانهای که در مطالعه شیعیان در پیش گرفته از سالها پیش، شناسایی مراکز اسلامشناسی و شیعهشناسی دنیا را آغاز و برخی آثار خود را در این زمینه با عنوان «آشنایی با مراکز اسلامشناسی و شیعهشناسی دنیا» به میزان محدودی منتشر کرده است. گرچه همه مراکز شیعهشناسی …

شیعه پژوهی در چین/پروفسور لیو جیا فونگ
اشاره:
مطالعات و پژوهش ها درباره مذهب تشیع بعد از پیروزی انقلاب ۱۹۷۸ ایران وارد یک مرحله کاملا جدیدی شده و در غرب، این پژوهشها با فراگیری ابعاد مختلف مذهب شیعه و سریع در حال انجام است. اما در چین به دلایل متعدد از جمله محدودیت های دین پژوهی در یک جامعه کمونیستی، دیرتر و کم رمق تر شروع شده است. با ا…

مستشرقان و اسلام (۲)
گرچه اسلام شناسى بخشى از دانش عام شرق شناسى است، جمع زیادى از مستشرقان در طول تاریخ هزار ساله استشراق و بلکه از قرن هفتم میلادى تا عصر حاضر، پژوهشهاى خویش را روى اسلام شناسى متمرکز کردهاند.
آنچه درپى مى آید بخش دوم گفتگوى ما با استاد مرتضى کریمى نیا حول موضوع <مستشرقان و اسلام است.
* مستشرقان…

اروپا و اسلام ۵
برنارد لوئیس
اشاره
در شماره های ۲۱، ۲۲، ۲۳، ۲۴ ماهنامه "اسلام و غرب"، به بحث در مورد مفاهیم اروپا و اسلام، تفاوت اسلام و مسیحیت، دیدگاههای این دو نسبت به یکدیگر، جنگها و درگیریهای آنها، تاثیر متقابل جنگهای صلیبی بر اروپا و جهان اسلام، پیروزیهای متناوب دو طرف عثمانی و اروپا در جنگها، تقابل تمدنی اروپ…

فروغ صحیفه سجادیه در قلب بانوى آلمانى
نگاهی به زندگی و مدارج علمی
آن ماری شیمل در ۱۸ فروردین سال ۱۳۰۱ ش . در شهر ارفورت آلمان دیده به جهان گشود . در مدرسه، آموختن زبان فرانسه و لاتین را آغاز کرد و در پانزده سالگی تصمیم گرفت زبان عربی را نزد دوست معلم زبان لاتینی خود فرابگیرد; در ضمن آموختن زبان قرآن، با فرهنگ اسلامی و برخی متون مسلمانان آشنا گر…