
جهانى شدن و حکومت واحد جهانى امام زمان(عج)
اشاره:
بحث «جهانی شدن » یکی از مفاهیمی است که در دهه پایانی قرن بیستم، بسیاری از جریانات و پدیده ها را تحت الشعاع قرار داده و به بحث روز تبدیل شده است . در عین حال شیعه با ارائه نظریه حکومت جهانی حضرت مهدی (عج)، بحث جهانی بودن این حکومت را به صورت دقیق و پیش تر مطرح کرده است . در این نوشتار، ضمن …

انس و علاقه ایرانیان به اهل بیت(علیه السلام)
ایرانیان از دیرباز مورد توجه ویژه پیامبر اسلام ـ صلّی الله علیه و آله ـ و امامان شیعه ـ علیه السّلام ـ بوده اند و در احادیث بسیاری، اسلام ایرانیان با اهمیت تلقی گردیده و از ملت ایران بعنوان وفادارترین ملت ها به اسلام یاد شده است. بسیاری از این احادیث از پیامبر ـ صلی الله علیه و آله ـ قبل از اینکه ایران…

مقام حضرت مهدی(عج) در وادی السلام
اشاره:
مقام حضرت مهدی(عج) در وادی السلام نجف اشرف، یکی از قدیمی ترین مقامات منتسب به حضرت بقیة اللّه ارواحنا فداه می باشد.
در طول قرون و اعصار همه روزه هزاران تن از عاشقان و شیفتگان به این مکان مقدس روی آورده، با کعبه مقصود و قبله موعود راز دل گفته، کام دل جسته، در مواردی توفیق تشرف یاف…

گونهشناسی انتقادی دیدگاهها درباره تاریخ و چگونگی پیدایش تشیع(۳)
ب) پیدایش شیعه در گذر زمان و بهصورت تدریجی
اشاره:
در برابر مجموع دیدگاههایی که تاکنون مطرح شد و پیدایش تشیع را به یک مقطع خاص تاریخی نسبت میداد، دیدگاه دیگری هم وجود دارد که معتقد است تشیع در یک مقطع خاص پدید نیامد، بلکه بهتدریج و در خلال قرنهای اول تا سوم و حتی چهارم هجری شکل گرفت. برا…

فرقه شیخیه
یکی از مهم ترین اندیشه های شیخ احمد احسایی «بدن هور قلیایی » است که این بدن در شهر «جابلقا و جابرسا» قرار دارد
مکتب شیخیه - هور قلیایی -جابلص فرقه شیخیه .
مقدمه
مکتب شیخیه (کشفیه - پایین سری) در اوایل قرن ۱۳ ه .ق به وسیله احمد بن زین الدین معروف به «شیخ احمد احسایی » (۱۱۶۶- ۱۲۴۱ ق) پدید آمد.
مکتبی که ن…

مکتب شیخیه، زمینه ساز فرهنگی بابیت و بهائیت
مکتب شیخیه، یکی از خط های فکری مکتب شیعه اثناعشری است.
اندیشههای این مکتب، زمینه و بستر فرهنگی را برای ادعای دروغین سید علی محمد باب فراهم کرد
شیخیه - شیخ احمد بن زینالدین الاحسائی - محمدعلی میرزا
مکتب شیخیه، زمینه ساز فرهنگی بابیت و بهائیت
اندیشههای مکتب شیخیه، زمینه و بستر فرهنگی را برای…

سیره ی حکومتی [حضرت مهدی](عج)
خداوند دلهای امت محمد(ص) را غنی و بی نیاز گردانیده و عدل آن حضرت را گسترش داده تا جایی که دستور میدهد منادی فریاد زند و بگوید: چه کسی نیاز به مال دارد؟ کسی از مردم به جز یک نفر پاسخ نمیدهد، به او گفته میشود برو پیش خزانه دار و به او بگو که مهدی(ع) دستور داده که به من مال عطا کنی، خزانه دار به …

سیره جهادی حضرت مهدی (عج )
از روایات استفاده میشود که حضرت مهدی (عج) حرکت جهادی خویش را با جنگ با فتنه گران منحرف میآغازد و ابتدا فتنه را در جهان اسلام خاموش می کند و فتنه گران را از سر راه بر میدارد، آنگاه به سراغ حاکمان شرک و کفر می رود.
از این رو، آنچه در روایات درباره قتل و کشتار به دست حضرت مهدی (عج) آمده، مربوط به انسانهای ستمگر، م…

بررسی احادیث مهدویت و ولادت حضرت مهدی (عج)
یشتر یا تمام اصول حدیثی و کتابهایی که در قرن اول و دوم و سوم نوشته شده و در آن ها، احادیث امام مهدی (عج) آمده است، نزد مولفین کتب مهدویت از قبیل: شیخ صدوق، شیخ طوسی و نعمانی و غیر اینها بوده است و اگر چنان چه قصدشان، نقل روایت از آن مصادر اصلی به مجرد وجادت میبود، هیچ گاه به ذکر سند به آن اصول، احتیاج ندا…