
رابطه ورزش و تربیت از نظر امام خمینى(ره)
ایشان مىفرمایند: «ما احتیاج به انبیاء داریم براى این که انسان مثل حیوانات نیست که یک حد حیوانى داشته باشد و تمام بشود. انسان یک حد مافوق حیوانى و یک مراتب مافوق حیوانى، مافوق عقل(دارد) تا برسد به مقامى که نمىتوانیم از آن تعبیر کنیم»[۱]. «اگر انسان مثل سایر حیوانات بود و تا حدى که حیوانات رشد مىکردند ب…

خانواده در اسلام
چکیده
در این مقاله سعی شده است با توجه به موضوع که پیرامون اسلام وخانواده بحث مینماید، با ورود به موضوع خانواده و آفرینش انسان که با پیوند زن و مرد آغاز شده است به محورهایی از جمله خانواده کانون آرامش، خانواده پایگاه پرورش فرزندان، خانواده بهترین حمایتکننده اعضای خود، خانواده سپری دربرابر انحرافات و لغزش ها، …

نقش خانواده و نهادهاى اجتماعى در تربیت قرآنى فرزندان
«ادبوا اولادکم فانکم مسئولون» «فرزندان خود را تربیت کنید چون در مقابل آنها مسئول هستید». پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم).
تعلیم و تربیت مذهبى
خداى تبارک و تعالى تعلیم کرده است انبیاء را و ارسال کرده است آنها را براى تعلیم و تربیت کافه(امام خمینى، صحیفه نور، ج ۱۳،ص ۲۵۶).
نقش شگفت انگیز تعلیم …

هنر و تربیت
رابطه هنر و تربیت، رابطهاى دیرین است. گاهى محتواى آثار هنرى، «پیام تربیتى» دارد، گاهى پیامهاى تربیتى در «قالب هنرى» مطرح مىشود و بر ماندگارى و اثرگذارى آن مى افزاید. از اینجاست که دو مقوله جداگانه، اما به هم پیوسته رخ مىنماید:
۱ـ تربیت هنرى
۲ـ هنر تربیتى
و این بحث نیز درخور تأمّل است که آیا با…

زیربناى تربیت در جامعه اسلامى از نگاه امام صادق(علیه السلام)
خانواده، واحد و هسته کوچک شده جامعه انسانى است و بازتاب روابط نیک و بد خانواده، در جامعه خود را نشان مىدهد و مردان بزرگ در دامن مادران فرزانه و حمایت پدران دلسوز، بزرگ شده اند. اگر رأفت و مودت و عقلانیت بر محیط خانه حاکم باشد، زن و شوهر در آرامش بسر برده و در سایه این درخت برومند و سایه گستر، مردان و زن…

نقش تنبیه در تربیت از دیدگاه امام على(علیه السلام)
روانشناسان معتقدند با توجه به زیانهاى متعدد روشهاى تنبیهى بهتر است هرگز از آنها به عنوان روشهاى تربیتى و اصلاحى استفاده نشود و به جاى آنها از روشهاى دیگر استفاده گردد، با این حال گاه ممکن است رفتار فرد چنان وخیم و خطرناک باشد که هیچ روش دیگرى به اصطلاح جواب ندهد و ناچار کاربرد روش تنبیه تنها روش ممکن باشد…

نقش تنبیه در تربیت از دیدگاه اسلام
آیا تنبیه، یک روش تربیتی است؟ کارایى آن در چه سطحى است؟ شرایط استفاده از آن چیست؟ چه کسانى اجازه اعمال آن را دارند؟ اسلام در این زمینه چه مىگوید؟ روانشناسان و مربیان تربیتى چه میگویند؟
پرسش هایى از این قبیل، در محافل تربیتى زیاد مطرح است. چنین مشهور و معروف شده که تنبیه از نظر روانشناسان، به دلی…

نگاه نهج البلاغه به نوجوانان
اشاره
دوره نوجوانى، حساسترین و با اهمیتترین دوران زندگی انسان است که معمولاً بین سنین ۱۲ الى ۱۸ سالگى می باشد. در این دوره، فرد، نه کودک و نه هنوز به درستى بالغ شده است و دوره بحرانى زندگى خود را می گذراند که گاهى رفتار و اعمال کودکانه او، موجب آزار بزرگترها و گاهى رفتار عاقلانه او، باعث تحسین و تع…

تربیت علوى
على(علیه السلام)، نمونه کامل انسان الهى، الگوى تربیتى اسلام و تبلور عینى تفکر توحیدى است. انسان والایى که از کودکى در محضر پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) رشد کرد، در مکتب او پرورش یافت و در پرتو ابعاد روحى و مکارم اخلاقى والاى ایشان و در سایه فرهنگ قرآنى، شخصیتش شکل گرفت. او که حافظ قرآن، قرآن ن…