
تاثیر نماز بر تلقینهاى سازنده روانى
پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم): «الصلوه قربان کل تقی»؛ نماز وسیله نزدیکى با تقوایان به خداست.
“ تلقین ” از گذشتههاى دور تا عصر حاضر، از پر راز و رمزترین و شگفتى برانگیزترین پدیدههاى انسانى به شمار مىآمده است و از جمله مواردى است که منطق و دانش بشرى، حتی در عصر “ انفجار علوم ” هنوز به توجیه ک…

تأثیر نماز بر ثبات شخصیت
«ربنا افرغ علینا صبرا و ثبت اقدامنا»؛ پروردگارا! صبر و شکیبایى را بر ما فرو ریز و قدمهایمان را(در زندگى)، ثابت و پایدار نما.(سوره مبارکه بقره؛ آیه شریفه ۲۵۰)
“ شخصیت ” در تعریف روانشناسى و روانپزشکى، معرف مجموعهاى از صفات، رفتارها، افکار و تمایلات عاطفى و هیجانى هر فرد مىباشد که او را از دیگران م…

تاثیر نماز بر سلامت روانى کودکان
رب اجعلنى مقیم الصلوه و من ذریتى ربنا و تقبل دعاء
پروردگارا ! من و فرزندانم را اقامه کنندگان نماز قرار ده و دعاى مرا قبول فرما. (سوره مبارکه ابراهیم، آیه شریفه ۴۰)
عبارت مشهور “ العلم فى الصغر، کالنقش فى الحجر ” (دانش در کودکى، مانند نقش پایدار در سنگ است)، امروزه با پیشرفت دانش پزشکى و روانپز…

تاثیر نماز بر احساس امنیت روانى
«پس کدامیک از دو دسته مردم، سزاوار به امنیتاند (بگویید) اگر مىدانید! (بگو): کسانى که ایمان آوردهاند و ایمان خود را به ستم نیامیختهاند».(سوره مبارکه انعام؛ آیه شریفه ۸۲)
هر چند که در پزشکى و زیستشناسى امروزى، واژه استرس به معنىهایى متفاوتى به کار مىرود، اما بر اساس تعریف “ هانس سلیه ” (روانشناس مش…

تاثیر نماز بر خودشکوفایى
امام صادق(علیه السلام): نمازى که از ترس جهنم خوانده شود، نماز غلامان است؛ نمازى که به سودای بهشت خوانده شود، نماز تجارت پیشگان است؛ اما نماز اولیاء الهی، نمازى است که با عشق به خدا اقامه مىشود.
“خودشکوفایی” (self-actualization) در مفهوم عمده و کلاسیک خود، نخستین بار توسط “ کورت گلداشتاین ”(روانپزشک آل…

تاثیر نماز بر پیشگیری از انحرافات جنسى
«ان الصلوه تنهى عن الفحشاء و المنکر»؛(عنکبوت/۴۵)
انحرافات جنسى، از دردناکترین مشکلات بشر در آستانه قرن بیست و یکم است. بررسیهاى کینزى در سال ۱۹۴۸ نشان داد که از هر ۱۰۰ مرد آمریکایى، ۴ مرد منحصرا همجنسخواه هستند، یعنى کوچکترین تمایلى به جنس مخالف ندارند! این در حالیست که گروههاى پر تعداد دیگرى ا…

تاثیر نماز بر وسواسهاى عملى
نمونههاى آشناى زیادى از وسواس عملى را مىتوان در جامعه اطراف پیدا کرد. از جمله این نمونهها مىتوان به افرادى اشاره کرد که گرایش به انجام مکرر فعالیتهایى معین، مثل شستشو و نظافت دارند و حتى پس از بارها شستشو و آب کشیدن، همچنان نسبت به پاک شدن شى مورد نظافت شک دارند! یا کسانى که هیچوقت از موثر بودن استح…