
احادیث درباره راستگویى
اشاه
راستگویی یکی از صفات بسیار پسندیده در جامعه بشری است. اما با کمال تأسف غالب انسانها با دروغگویی زندگی خود را سپری می کنند. دین مبین اسلام همگام با حکم عقل مردم را به راستگویی ترغیب نموده و دروغگویی عامل بدفرجامی انسان دانسته و از اینرو آن را تحریم نموده و عقاب اخروی را نتیجه آن قرار داده است.…

آداب معاشرت در سیره اهل بیت(علیهم السلام)
در آداب معاشرت با مردم به وسیله ى اهل بیت(علیهم السلام) به موارد زیادى اشاره شده که در اینجا به نقل چند مورد از آنها مىپردازیم:
- با شش طایفه مجالست نمایید:
۱- علماء ۲- عقلاء ۳- کریمان ۴- فقرا ۵- صلحا ۶- سالخوردگان
- با چهارده طایفه مجالست نکنید:
۱- ظلمه ۲- بخیل ۳- دروغگو ۴- فاسق ۵- …

ورزش در قرآن(۳)
وقتى به نزدیک شهر مدین مىرسد، گروهى از چوپانان را مىبیند که براى سیراب کردن چهارپایان خود، بر سر چاهى اجتماع کردهاند و پایینتر از آنها دو زن را مىبیند که کنارى ایستاده و از گوسفندان خود مراقبت مىکنند، اما به چاه نزدیک نمىشود.
وضع این دختران که بسیار متین و با عفت نیز به نظر مىرسند و در گوشهاى ا…

الگوى تربیتى اقتصادى بانوان در قرآن
الگو در تربیت اقتصادى
هر چند موارد نادرى را میتوان فرض کرد که فعالیتهاى اقتصادى به صورت فردى است، ولى بیشتر فعالیتهاى اقتصادى با تعامل اجتماعى همراه است. قرآن کریم در تربیت بانوان، در ابعاد اقتصادى، ضمن صحه گذاردن بر تلاش اقتصادى آنان، به نکات قابل توجهى در مورد چگونگى فعالیتهاى اقتصادى ب…
ابراهیم بن موسى کاظم علیه السلام
ابراهیم بن موسى کاظم علیه السلام
طلوع
تاریخ ولادتش را مورخان و رجال نویسان ذکر نکرده، ولی از برخی روایات۱ که امام کاظم علیه السّلام او را پس از رضا علیه السّلام وصی و سرپرست امور قرار داده، می توان فهمید که او فرزند پسر بعد از امام رضا علیه السّلام۲ است. همچنین نگارندگان۳ تاریخ ائمه علیهم السّلام ن…