
گفتمانى غربى پیرامون شرق شناسى-
اشاره:
از همان آغازى که غرب و اروپاى مسیحى کوشید هویتى مشخص براى خویش پردازش کند تعریف شرق به مثابه «دیگرى» ضرورت یافت و غرب تلاش کرد خود را در ساختار آن روزگار در تقابل با این «دیگرى» تعریف کند. به بیان دیگر، شرق آن «دیگرى» بود که غرب براى هویت یابى مى بایست از آن فاصله بگیرد و این فاصله گیرى مستلزم ش…

روند توسعه بهائیت در ایران
اشاره:
دین و مذهب همواره عامل تعیین کنندهای در تحولات سیاسی و اجتماعی کشور ما بوده است. تاریخ ایران، از دوران باستان تا به امروز، مملو از جنبشهایی است که براساس ایدئولوژی شکل گرفتهاند. امپراطوری هخامنشی با اتکا به ایدئولوژی مکتب زرتشت قوام گرفت و دولت ساسانیان همبستگی میان دین و دولت را به کمال رساند؛ خلفای ب…

تفاوت دیوبندیه با وهابیت
فرقه وهابیت با مکتب دیوبند از جهات مختلف با هم تفاوتهای دارند که به طور مختصر بیان میشود:
مؤسس وهابیت شخصی به نام محمد بن عبدالوهاب نجدی که در سال ۱۱۱۵قمری در شهر عیینه به دنیا آمد، پدرش شیخ عبدالوهاب از فقهای حنبلی و قاضی شهربود.[۱] مکتب دیوبندیه منتسب به مدرسه «دارالعلوم دیوبند هند و از مهم…

نقد و بررسى آیین بهائیت
اشاره:
در شماره های پیشین به معرّفی فرقه بهائیت و گوشه هایی از انحرافات آن پرداختیم.
در این نوشتار در مقوله های ایدئولوژی بابی گری و بهائی گری، جهت گیری کلی ایدئولوژی بهائیه، تحلیل جامعه شناختی از شکل گیری بهائیت و بالأخره مسأله ادّعای الوهیّت پرداخته شد و نقد و بررسی آن ارایه می شود.
مقدمه:
در ش…

چرا بهائی ها اسرائیل را مرکز آئین خود انتخاب کرده اند؟
استعمارگران با تجربهای که از جنبشهای مسلمان بخصوص مردم ایران به عنوان سمبل شیعه، بدست آوردهاند بر آن شدند تا پایههای اعتقادی مردم را مورد تردید قرار دهند.
از این رو در ایران مرامی را بوجود آوردند که بعدها به بهاییت مشهور گشت.
این فرقه درکنار حکومتهای استکباری و در مقابل فرهنگ اصیل اسلامی قرار گرفت،…