
پرتوى از سیره نبوى صلى الله علیه و آله و سلم در آینه آیات قرآن
اشاره:
او ستوده راستگو، محمد صلىاللهعلیهوآلهوسلم است. جذبههاى وجودىاش جانها را شیفتگى، دیدگان را روشنایى، و ملتها را حیات معقول و جاودانه مىبخشد. بویژه آن که خاتمیّت رسالت، او را در مرتبتى والا و جمالى غیر قابل وصف قرار داده که یک جا فیض رسالت و چشمهسارهاى نبوّت را بر انسان و جهان جارى ساخته اس…

قرآن و اهل بیت (آیه نجوا)
«یا أیها الَّذِینَ آمَنُوا إذا ناجَیتُمُ الرَّسولَ فَقَدِّمُوا بَینَ یدَیْ نَجْواکُمْ صَدَقَهً ذلِکَ خَیر لَکُمْ وَأطْهَرُ فإنْ لَمْ تَجِدُوا فإنَّ اللّهَ غَفُور رَحِیم؛
ای کسانی که ایمان آورده اید! هنگامی که می خواهید با رسول خدا نجوا کنید؛ (سخن محرمانه و خصوصی و سرّی بگویید) قبل از آن صدقه ای (در …
امام حسن (علیه السلام) و بخشیدن اموالش
پرسش:
امام حسن ـ علیه السلام ـ دو بار تمام دارایی خود را در راه خدا بخشید. آیا این کار با آیه ۶۷ سوره مبارکه فرقان «که به پرهیز از اسراف در بخشش سفارش میکند» و با روایت «هر کس بیش از حد ببخشد و محتاج شود دعایش مستجاب نمیشود» منافات ندارد؟
پاسخ :
در اینکه امام حسن ـ علیه السلام ـ دو بار در طول عم…
رابطه آیه هدایت با عدالت خداوند
در آیه "فَإِنَّ اللَّهَ یُضِلُّ مَن یَشَآءُ وَیَهْدِی مَن یَشَآءُ؛(فاطر،۸) این گمراهی و هدایت چگونه است؟ و چگونه با عدل الهی سازگار است؟
پاسخ:
هدایت دارای پنج مرتبه است: ۱٫ هدایت فطری و غریزی، هدایت در آیه "۵۰/طه" ناظر به این معنا است. ۲٫ "هدایت عقلانی؛ که با بخشیدن "قوه تفکر" به انسان ارزا…
توسل در قرآن
شبهه
وهابیها توسل به انبیاء و اولیا را شرک میدانند، آیا آیهای در قرآن کریم در باره جواز توسل وجود دارد؟
پاسخ شبهه
در قرآن کریم به طور صریح در باره جواز توسل سخن گفته است، آنجا که می فرماید :
«وَلَوْ أنَّهُمْ إذْ ظَلَمُوا أنْفُسَهُمْ جَاءُوکَ فَاسْتَغْفَرُوا اللهَ وَاسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَ…
آیهای در خصوص امامت؟
آیا در قران آیه و یا آیاتی در خصوص امامت امامان بعد از حضرت پیامبر آمده است ؟ اگر آمده است در چه سوره و آیاتی ذکر گردیده ؟
پاسخ :
آیات فراوانی در قرآن کریم در فضائل امیر مومنان وبرتری وی بر دیگران نازل شده است . وبسیاری از علمای شیعه و سنی تا ۳۵۰ آیه را در این باره برشمردهاند که ما به نقل روایاتی ا…

اطلاق آیه تطهیر
آيا آيه تطهير(33احزاب) شامل زنان پيامبر هم مي شود؟
هنگامی که درآیات قبل از آن سخن از زنان پيامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) به ميان آمده ، ضمير جمع مؤنث به کار رفته مانند: من يات منکن - و من يقنت منکن - لستن - ان اتقيتن - تخضعن - وقرن - بيوتکن و... ولي وقتي به آيه تطهير رسيده ضماير جمع مذکر به کار ر…