ازت راضیم با تمام اختلافاتمان!
داشتن برخی ویژگیها میتواند زندگی کنار هر همسری اعم از خوش اخلاق و بداخلاق را شیرین کند. برخی ویزگیها مثل رضایت…..
رضایت، به معنای خوشنودی است و اصل این ماده، به موافقت آدمی به آنچه با آن مواجه است دلالت دارد. رضا در اصطلاح نیز دارای معنایی عرفانی است و عبارت است از ترک اعتراض به مقدرات الهیه در باطن و ظاهر قولا و فعلا به گونهای که بنده مقامی بیشتر از آنچه خدا قرار داده طلب نکند که این خود، بالاترین درجه تکامل است. گاهی واژه رضا به صورت رضایت مورد استفاده قرار میگیرد. واژه رضا و رضایت، به غیر از معانی عرفانی که برای آن بیان شد، در زندگی روزمره ما بسیار کاربردی است. همواره ما با کلماتی مانند رضایت از زندگی، رضایت از کار، رضایت از همسر، رضایت از فرزند و امثال این واژهها رو به رو هستیم. این بدان معنی است که اگر کسی به رضایت در هر کدام از موارد ذکر شده دست پیدا کند، قطعا از وضعیتی که در آن به سر میبرد، خشنود است و این مسئله باعث رضایت او گشته است. تمام انسانها تمایل دارند به حدی از خشنودی در زندگی خود برسند تا بتوانند عنوان کنند از زندگی خود راضی هستند. یکی از پایهها و ارکان اصلی رضایت از زندگی، رضایت از زندگی زناشویی است که میتواند جنبههای بسیاری از خشنودی و رضایت را در عرصههای دیگر زندگی به همراه داشته باشد. برای رسیدن به رضایت در زندگی زناشویی باید یک سری از اصول مورد توجه ویژه قرار گیرد:
۱) برقراری رابطه دوستانه
ابراز علاقه میان همسران، باعث افزایش صمیمیت و افزایش صمیمیت، باعث استحکام روابط میان زوجین میگردد. این ابراز علاقه میتواند زبانی و یا بدنی باشد پس سعی کنید احساساتتان را از یکدیگر مخفی نکنید.
۲) طرز تفکر و احترام به عقاید یکدیگر
در رابطه زوجین برای افزایش رضایت از زندگی طرفین، باید سعی نمایند به عقاید و طرز تفکر طرف مقابل خود احترام بگذارند حتی اگر با آن مخالفند.
۳) عقاید مذهبی
عقاید مذهبی در سعادت کانون خانواده اهمیت دارد و اگر اعتقادات و نگرشهای زن و شوهر با یکدیگر متفاوت باشد، میتواند زندگی آنها را تحت الشعاع قرار دهد پس در هنگام ازدواج این نکنه بسیار مهم را مد نظر داشته باشید.
۴) اختلاف طبقاتی
اگر زن و شوهر از لحاظ طبقاتی و سطح زندگی با یکدیگر اختلاف فاحش داشته باشند، خود این مسئله میتواند عامای برای بروز اختلاف گردد.
۵) توافق و طرز فکر هماهنگ درباره امور جنسی
روابط جنسی، یکی از اموری که در درجه اول اهمیت در زندگی زناشویی است و یکی از مهمترین عللی است که باعث خشنودی و رضایت از از زناشویی میشود. اگر این امور، مورد بیتوجهی قرار گیرد، میتواند منجر به بروز اختلاف و کشمکش شوند.
۶) برقراری ارتباط موثر
این که زوجین بتوانند در کنار یکدیگر بنشینند و صادقانه با یکدیگر صحبت کنند و مسائل و مشکلات خود را با یکدیگر در میان بگذارند، میتواند از بروز بسیاری از سوء تفاهمها جلوگیری نماید.
۷) تعهد
تعهد به زندگی مشترک و رعایت حریمهای خانوادگی و پایبندی به همسر، از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا میتواند باعث افزایش امنیت روانی و اعتماد آنها به یکدیگر گردد.
۸) فرزندان
دیده شده در بعضی از اوقات، با ورود فرزند به خانواده، به نوعی میزان رضایت زناشویی کاهش مییابد. این مسئله علل مختلفی دارد که زوجین قبل از فرزندآوری، باید تمهیدات لازم را برای جلوگیری از بروز این مشکل بیندیشند.
۹ ) امور اقتصادی
در جامعه امروز که مشکلات اقتصادی، رشد روزافزونی داشته است، یکی از مسایلی که میتواند رضایت از زندگی زناشویی را کاهش دهد، همین مشکلات اقتصادی است پس با کمی صبر، قناعت و کم کردن توقعات میتوان بر این مشکل نیز فائق آمد.
۱۰) سن ازدواج
صرف نظر از این که چه سنی برای ازدواج مناسب است، تحقیقات نشان داده است که هر چه سن ازدواج پایینتر باشد، احتمال از هم گسیختگی خانواده بیشتر است. پس توجه به این نکته که زوجین به بلوغ فکری و جسمی مناسب برای ازدواج رسیده باشند، بسیار مهم و حائز اهمیت است. و مهمترین عاملی که میتواند موجب رضایت از زندگی زناشویی و به طبع آن رضایت از زندگی شود، توجه به همان معنای عرفانی رضا است. اگر ما به این باور برسیم که آنچه خدا برایمان مقدر نموده، بهترین است و راضی باشیم به آنچه که خداوند در سرنوشت ما رقم زده است، به نوعی به رضایت در تمام ابعاد زندگی خواهیم رسید. این روش را ما در سیره پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمه اطهار (علیهم السلام) هم مشاهده مینماییم. پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) بارها از سوی بعضی از همسرانشان مورد آزار و اذیت قرار گرفتند ولی هیچ گاه تصمیم به جدایی از همسرانشان نگرفتند زیرا پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) در رضای الهی ذوب بودند و با همان حسن خلق و روش نیکو با آنها برخورد نمودند که با سایر همسرانشان رفتار میکردند و همچنین امام حسن(علیه السلام) و امام جواد(علیه السلام) که در کنار کسانی میزیسنتد که باعث شهادت آن حضرات شدند، ولی هیچ اعتراضی نسبت به مقدرات خداوند از ایشان دیده نشده است. البته رسیدن به مقامات این جنابان، برای ما قابل وصول نیست ولی سرمشق و الگو قرار دادن آنها، به بهتر زیستن در زندگی خانوادگی و شخصی ما کمک شایانی مینماید.
امام مهربانیها، امام رضا(علیه السلام) درباره ی اهمیت ارتباط خوب با خانواده همسر چنین فرمودهاند: در قیامت آن کس به من نزدیکتر است که در دنیا، خوش اخلاق و نسبت به خانواده ی خود، نیکوخوتر باشد.( مسند الامام الرضا، ۲۹۷/۱)
صبر و خوش خلقی در خانواده و تحمل سختیها، میتواند زندگی دیگرمان را تضمین کند، از این فرصت استفاده کنیم.
مرضیه ولی حصاری
منبع: بخش خانواده ایرانی تبیان